L'alcalde de Sagunt reivindica la construcció del Centre Especialitzat d'Atenció a Majors de Port de Sagunt

Darío Moreno manté una trobada amb la vicepresidenta segona de la Generalitat, Susana Camarero, per a proposar millores en els serveis socials

Guardar

Reunió Vicepresidència Sagunt
Reunió Vicepresidència Sagunt

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha demanat «celeritat» en l'engegada del Centre Especialitzat d'Atenció a Majors (CEAM), que se situarà en l'antic Economat d'Alts Forns del Mediterrani (AHM). En una reunió amb la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge de la Generalitat, Susana Camarero, Moreno ha traslladat «la necessitat que aquesta infraestructura estiga operativa com més prompte millor, atesa la demanda de places en Port de Sagunt».

Segons ha exposat l'alcalde, «l'expansió de la ciutat, en l'àmbit econòmic i demogràfic, requereix que tota la xarxa de serveis s'adapte a les noves necessitats de la ciutadania». Moreno ha posat èmfasi, especialment, en l'atenció a les persones majors, els qui mereixen «rebre l'atenció i les cures necessàries per a garantir el seu benestar. En cas contrari, estarem excloent a un grup poblacional i condemnant a les persones majors a una situació de completa vulnerabilitat».

Davant la situació exposada, la vicepresidenta segona, Susana Cambrer, ha mostrat absoluta sensibilitat amb el tema, «coneixia la situació del CEAM de l'Economat i ens ha garantit que s'atendrà aquesta qüestió amb màxima prioritat», segons ha relatat Moreno, qui s'ha mostrat «agraït» per la voluntat de treball conjunt que ha mostrat Cambrer.

Pel que fa als avanços en el projecte, segons s'ha exposat des de la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, s'està duent a terme una reassignació pressupostària que permeta executar els fons europeus dins del termini i en la forma escaient i reprendre l'engegada del CEAM.

Construcció d'habitatge

Així mateix, l'alcalde ha sol·licitat informació sobre el programa de l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) de Baladre, que millorarà la seguretat, accessibilitat, eficiència energètica i conservació dels immobles de la zona, un projecte que la Conselleria ha confirmat que «segueix avance».

D'altra banda, Moreno ha incidit en la necessitat de dotar al municipi d'habitatge públic suficient que, d'una banda, done resposta a l'increment poblacional i, per un altre, «assegure que totes les persones, especialment les que es troben més desprotegides, gaudisquen del seu dret a un habitatge digne». Pel que fa a aquesta qüestió, la vicepresidenta segona s'ha mostrat «alineada amb la visió de l'Ajuntament» i ha exposat que la previsió és aconseguir els 10.000 habitatges públics construïts en aquesta legislatura, a raó de 2.500 a l'any, «i la nostra ciutat tindrà un pes important en aquesta previsió de construcció d'habitatge», segons Moreno.

Reforç dels serveis socials

Finalment, la reunió ha servit per a abordar les necessitats de personal en Serveis Socials i concretar el perfil formatiu específic que hauria d'incorporar-se en l'àrea, així com el reconeixement del Servei d'Atenció a Persones Migrants del municipi com a part de la xarxa autonòmica.

 

Destacats