L'Ajuntament de Sagunt instarà a les administracions competents a finalitzar la rehabilitació del Teatre Romà

Sol·licita que es garantisquen els requisits propis de la seua activitat dotant-ho d'accessibilitat, serveis en condicions, sistema elèctric, museïtzació i un velàrium

Guardar

Teatre Romà de Sagunt
Teatre Romà de Sagunt

L'Ajuntament de Sagunt instarà la Conselleria de Cultura i Esport i al Ministeri de Cultura i Esport, perquè acorden redactar un projecte global que acabe definitivament el Teatre Romà de manera que es garantisquen els requisits propis d'una activitat, tenint en compte l'accessibilitat, la dotació de serveis en condicions, de sistema elèctric i de museïtzació, així com que el projecte tinga la possibilitat d'instal·lar un velàrium per a protegir del sol al públic i a l'escenari.

Aquesta iniciativa va ser aprovada en el ple per majoria absoluta mitjançant una moció presentada per Vox, que sol·licitava únicament la instal·lació del velàrium, i que va ser esmenada per Compromís ampliant la petició en el sentit exposat. Un esmena que va ser aprovada per PSPV-PSOE, PP, Compromís i Unides Podem, votada en contra per VOX i que va comptar amb l'abstenció d'IP. Finalment, l'acord va ser adoptat amb els vots a favor de PSPV-PSOE, PP, Vox i Compromís i amb l'abstenció d'IP i Unides Podem.

Segons s'afirma en el text presentat per Vox, el Teatre Romà de Sagunt va ser construït al voltant de l'any 50 dC en el vessant septentrional de la ciutat de Sagunt i actualment el Teatre Romà és utilitzat per a realitzar una gran quantitat d'actes i al seu torn rep un gran nombre de visitants durant tot l'any.

«Com cada any, els visitants i els actes que es fan en època estival són els que més pateixen les condicions climatològiques, aguantant altes temperatures en les seues graderies i en l'escenari. Arribant a obligar moltes persones a anar-se'n abans de la finalització de l'acte a causa de la calor, fins i tot causar en alguna ocasió la intervenció dels serveis mèdics per un colp de calor o desmai», s'indica en l'acord.

També explica que els romans en la seua època per a pal·liar les altes temperatures feien servir el velàrium, que era una cobertura desplegable de tela composta de diverses fulles (o vels) de cànem, feta servir en els circs, teatres i amfiteatres romans.

Per aquest motiu, la moció argumenta que si es vol potenciar al màxim el Teatre Romà de Sagunt, és imprescindible millorar les seues condicions per a poder fer un major nombre d'actes i donar-li un atractiu que el diferencie de la resta de teatres d'Espanya instal·lant un velàrium que guarde l'estètica i dinàmica del teatre, no com a anteriors obres o rehabilitacions.

Destacats