Sagunt destina més de 8 milions d'euros a la rehabilitació de Baladre I amb ajuda dels fons Next Generation

Les actuacions que es duran a terme estan relacionades amb la rehabilitació dels edificis, la seua accessibilitat, l'eficiència energètica i la sostenibilitat de les cobertes i façana

Guardar

La regidora d'Habitatge, Nuria Carbó i el tinent d'alcalde de Baladre, Raúl Palmero
La regidora d'Habitatge, Nuria Carbó i el tinent d'alcalde de Baladre, Raúl Palmero

L'Ajuntament de Sagunt, des de les regidories de Serveis Socials i Habitatge i la Tinència d'Alcaldia de Baladre, avança en el Pla de Barris amb la rehabilitació i reurbanització del grup Baladre I. Es tracta d'una inversió de 8.438.574,90 €, cofinançats per una subvenció dels fons Next Generation de la Unió Europea per import de 7.499.914,95 €. Les actuacions que es duran a terme estan dins dels àmbits d'actuació denominats Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP). Consistiran, concretament, en la rehabilitació dels edificis, l'accessibilitat, la conservació, l'eficiència energètica i la sostenibilitat de les cobertes i façanes, la reposició i reparació de la instal·lació de sanejament exterior d'habitatges i desamiantat i la millora de la qualitat i sostenibilitat del mitjà urbà. S'actuarà en les places Jacinto Benavente, Vicente Aleixandre i Juan Echegaray, que van quedar fora de l'actuació de la primera Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) en el barri de Baladre.

«Estic satisfeta perquè es vagen complint els terminis i siga una realitat que els nostres veïns i veïnes vegen millorar a poc a poc la qualitat del benestar en els seus habitatges i entorn. És un pas decidit de l'equip de govern i en particular una aposta ferma i prioritària pels departaments que gestione», ha assenyalat la regidora d'Habitatge, Nuria Carbó en relació amb les actuacions que es duran a terme en el barri Baladre. Des de les regidories citades afirmen que continuen amb el seu compromís social en l'avanç del programa d'adequació d'edificis dins del "Pla de Barris".

La superfície sobre la qual s'actuarà és de 5,15 hectàrees, amb un total de tres blocs o illes de cases, amb els seus espais urbans formant places, amb un total de 50 edificis residencials de 16 habitatges cadascun, resultant 704 habitatges que componen l'ERRP. L'objectiu energètic que s'estima aconseguir és la reducció de consum d'energia primària no renovable d'entre el 45 i el 60 %.

El tinent d'alcalde de Baladre, Raúl Palmero, apunta: «És important que es vagen fent aquests passos tan vitals per al barri Baladre, són símptomes que la nostra ciutat avança i s'aposta de manera decidida per tots i cadascun dels nostres veïns i veïnes. Mai s'havia fet tal inversió en el Baladre i és un compromís ferm, que es materialitza en realitats en pro de la ciutadania del barri».

Les obres de rehabilitació dels edificis consisteixen en la millora de la seguretat de la seua utilització i de l'accessibilitat en habitatges. És a dir, la instal·lació d'ascensors amb cinc parades, accessibles i amb capacitat per a sis persones, ocupant el celobert amb les obres annexes de condicionament de la construcció existent, fossat de l'ascensor, fonamentació, estructura i obres complementàries per a la seua adequació i funcionament.

També s'actuarà en la conservació, l'eficiència energètica i la sostenibilitat de l'envolupant edificatòria dels edificis. Això és, d'una banda, les cobertes, les actuacions de les quals consistiran en la substitució i doblat del material de cobertura, prèvia preparació, i col·locació d'aïllament tèrmic, fins i tot rematades de la coberta. A més, es rehabilitaran façanes exteriors i paraments de patis interiors. Aquesta actuació consisteix a revestir els paraments actuals de les façanes exteriors de rajola per un Sistema d'Aïllament Tèrmic per l'Exterior (SATE), prèvia preparació i condicionament. A més de condicionar i pintar els baixos exteriors i zones comunes de les comunitats.

Una altra de les grans actuacions a escometre serà la reposició i reparació de la instal·lació de sanejament exterior d'habitatges i el seu desamiantat, que consistirà en la revisió de les instal·lacions de sanejament exterior dels edificis, substituint els baixants de fibrociment. I, seguidament, es renovaran les lluminàries adequant els edificis a la normativa corresponent de les instal·lacions generals de l'edifici, així com la renovació dels equips actuals per llums Led.

Finalment, també s'intervindrà en la millora de la qualitat i sostenibilitat del mitjà urbà, reorganitzant i dotant d'accessibilitat a l'espai públic, reestructurant, dissenyant i adequant els espais de les places per a la seua correcta utilització, amb la reposició i reparació de lluminàries, instal·lació elèctrica exterior, adequació i reposició de paviments i zones enjardinades, l'eliminació de les barreres arquitectòniques i col·locació d'iconografia de senyalització.

Destacats