L'Ajuntament de Sagunt dedica 114.285 € per a Cooperació Internacional al Desenvolupament

Les ONGD de la Comunitat Valenciana poden sol·licitar subvencions per a projectes de desenvolupament des del 28 de juliol i fins al 8 de setembre

Guardar

Índia, un dels països amb els quals ha cooperat Sagunt
Índia, un dels països amb els quals ha cooperat Sagunt

A través de la delegació de Cooperació Internacional al Desenvolupament l'Ajuntament de Sagunt destinarà un total de 114.285 euros per al finançament, manteniment o posada en marxa de projectes per al desenvolupament durant l'exercici 2023-24.

«Hui, 28 de juliol de 2023, s'obri termini en la línia 2 per a presentar sol·licituds en aquesta convocatòria de subvencions de cooperació internacional», ha informat la regidora de Cooperació, María Rubio, que també ha animat la població i entitats interessades a revisar la convocatòria. «Des de l'Ajuntament de Sagunt treballem activament per a abordar problemes locals, però anem encara més enllà com la gran ciutat que som abordant problemes globals, sempre tenint clar que la meta és un desenvolupament sostenible i equitatiu, alineat amb els objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030», ha afegit.

Les Organitzacions No Governamentals de Desenvolupament (ONGD) de la Comunitat Valenciana que estiguen adscrites a l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament poden sol·licitar subvencions per un import mínim de 3.000 euros i màxim de 30.000 euros. El termini de presentació de sol·licituds comença hui, 28 de juliol, i conclou el pròxim 8 de setembre.

Concretament, les subvencions estaran destinades a projectes per a fomentar l'atenció sociosanitària i la lluita contra pandèmies, millorar les condicions educatives, autoproveir les necessitats bàsiques i la sobirania alimentària, impulsar el desenvolupament comunitari de les poblacions mitjançant la cooperació tècnica, millorar les capacitats productives i la capacitació professional, promocionar la igualtat d'oportunitats entre hòmens i dones, defensar els grups de població més vulnerables, combatre la pobresa infantil, respectar els drets humans i impulsar projectes d'ajudes d'emergència i humanitària.

Tal com ha assenyalat María Rubio, «l'Ajuntament de Sagunt ha sigut un dels pioners a la Comunitat Valenciana a finançar accions de cooperació des de l'any 1992. Va ser l'any 1995 quan es va publicar la primera convocatòria de subvencions per a projectes d'organitzacions no governamentals per al desenvolupament».

Destacats