L'església de Canet d'en Berenguer pateix nous despreniments de la seua cornisa

Des de la parròquia, denuncien la lentitud amb la qual s'està tramitant el permís per a poder començar les obres de renovació del campanar i la façana

Guardar

Despreniments de la cornisa de la parròquia de Sant Pere Apóstol de Canet d'en Berenguer
Despreniments de la cornisa de la parròquia de Sant Pere Apóstol de Canet d'en Berenguer

La parròquia de Sant Pere Apòstol de Canet d'en Berenguer ha patit de nou danys en la seua estructura que han provocat despreniments. En concret, aquests s'han produït en la porta principal que dona accés al temple religiós i ha caigut part de la cornisa d'aquesta.

Així, la parròquia ja ha estés acta d'aquest incident i s'han col·locat senyalitzacions per a alertar de les zones que poden ser un perill per als qui transiten per la via i intenten entrar a l'església. A més, també s'ha col·locat en la part de la cornisa que està danyada una xarxa de protecció d'idèntiques característiques a l'empleada en la cornisa curvilínia superior.

De fet, no és la primera ocasió en la qual es desprén un tros de la façana d'aquesta església situada a Canet d'en Berenguer (El Camp de Morvedre). Recentment, també es van produir esfondraments de part de la cornisa del temple "el que apunta a la necessitat de dur a terme com més prompte millor la rehabilitació de la parròquia, el projecte de la qual ja va presentar i segueix a l'espera del permís de Cultura", segons ha informat l'Arquebisbat en un comunicat.

Precisament, fa uns dies el Síndic de Greuges de la Comunitat València, Ángel Lluna, a través d'una resolució, instava a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport a accelerar el permís per a dur a terme la rehabilitació del campanar de la parròquia i, per punt, instal·lar les noves campanes, que des de fa mesos es troben preparades per a ser col·locades.

Aquesta resolució arribava després de la petició per part de la parròquia que s'explicaren els motius de la lentitud en la resolució del permís per a iniciar el projecte de rehabilitació, que es pot dur a terme gràcies a una donació anònima de 530.000 euros. Concretament, el projecte de restauració de la parròquia de Canet d'en Berenguer inclou la façana del temple i la recuperació en la seua forma originària de l'antic campanar.

Des de l'església, han assenyalat que ja fa més d'un any que van iniciar els tràmits per a obtindre el permís amb el qual poder dur a terme les millores en el campanar. El projecte es va presentar al desembre de 2021 a l'Ajuntament de Canet i d'ací va passar a la Conselleria al setembre de 2022, però encara no han sigut concedits els permisos per a poder dur a terme els treballs de renovació d'aquest temple municipal.

Destacats