Els menors entren massa d'hora al món tecnològic?

Guardar

Amb motiu del Dia Internacional de la Internet Segura promogut per la Unió Europea i la xarxa Insafe, la signatura de ciberseguretat S2 Grup, va fer públic un comunicat que ens hauria de fer reflexionar.

Segons el document, el 16% dels nens menors de 10 anys té un telèfon mòbil. És a dir, un dispositiu propi que fa trucades i es connecta a la xarxa, al món. Aquesta xifra que segons l'empresa que la publica ha augmentat exponencialment en els últims anys, ha estat obtinguda a través del bloc Hijosdigitales.es en què S2 Grup ha realitzat una enquesta.

En la mateixa investigació es revela que el 22% dels menors de 10 anys ja utilitza les xarxes socials. Segons S2 Grup aquest increment de l'ús de les tecnologies per part dels menors fa necessari augmentar el control i la seguretat. Les amenaces amb les quals es troben actualment els nens són nombroses: ciberassetjament, sexting, pèrdua de privacitat o addiccions són alguns dels possibles riscos als quals els més petits poden enfrontar-se en una edat en la qual disposen de poques eines.

Davant d'aquesta informació, potser la pregunta primordial no és si els menors han d'estar més protegits. Es pressuposa que si utilitzen les Noves Tecnologies han de fer sota uns paràmetres diferents dels adults. La pregunta és si cal aquest acostament tan prematur a tecnologies tan potents com les xarxes socials o el telèfon intel·ligent, tecnologies l'ús genera problemes entre la gent gran.

Destacados