Opinión

Valencians, valencianes

Guardar

València és i ha sigut sempre una ciutat oberta i acollidora. Per les nostres terres, al llarg dels segles, han passat diferents civilitzacions i cultures que ens han deixat elements que hui dia encara componen un mosaic plural. Un trencadís en el qual els valencians i les valencianes ens reconeixem i ens retrobem.

La personalitat del Poble Valencià no es pot captar plenament si no s’entén esta diversitat d’origen, que al segle xxi es veu reforçada per les aportacions de persones vingudes de totes les parts del món. La valencianitat és plural i la nostra ciutat, com a capital, n’és el màxim exponent.

Per tant, l’orgull de la valencianitat és l’orgull de la diversitat: persones nascudes ací i allà, amb diferents colors de pell, que parlen una llengua o una altra, hòmens i dones, jóvens i majors... El Nou d’Octubre ens recorda que és en comunitat i amb l’establiment de lligams forts entre nosaltres com les diferents peces del mosaic encaixen i ens mostren al món com un poble cohesionat, dinàmic i amb un futur prometedor.

Este Nou d’Octubre vull convidar-vos de nou a celebrar-nos. La ciutat s’engalana per a gaudird’una jornada necessàriament lúdica i reivindicativa. Amb la satisfacció d’eixir al carrer a festejar que som poble, i amb la mirada posada en els reptes del present i del futur: configurar una ciutat moderna, adaptada a les formes de comunicació entre persones i territoris, oberta a la innovació i a l’eclecticisme, de gent emprenedora i treballadora, que s’esforça per progressar en cada cosa que fa. Així som els valencians, així som les valencianes. Així volem que ens coneguen arreu del món.

El Nou d’Octubre omplim les places i els carrers amb alegria i en pau. Convençuts que el nostre avanç com a poble es fonamenta en dos pilars irrenunciables: la nostra pluralitat i la nostra unitat, expressades totes dos a través d’un autogovern que ens ha de permetre desenvolupar el nostre benestar i la nostra qualitat de vida. Per nosaltres i per les generacions que ens succeiran. Valencians, valencianes,

Visca València i feliç Nou d’Octubre!

Destacados