Opinión

La premsa de proximitat, uns mitjans de país en risc

Guardar

Aquesta crisi sanitària sense precedents, en la que tots estem immersos, ha fet més evident la feina i la necessitat per part de la ciutadania, de tenir uns mitjans de comunicació propers i amb vocació de servei públic, uns mitjans que vetllem per explicar a les ciutadanes i ciutadans, que passa a prop seu, amb informació contrastada, veraç i elaborada per professionals del periodisme que saben fer la seua feina, i que coneixem de primera mà la realitat més pròxima.

Ho saben els ciutadans i ho saben els col·lectius, les entitats socials, esportives i culturals, ho sap el comerç i les empreses de serveis, i ho saben les Institucions. Les grans audiències d’aquestes setmanes, treballant en condicions molt difícils, ho demostren sobradament.

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació Valencians, que agrupa més de 60 capçaleres de premsa de proximitat, tant en suport paper com digital, de tot el territori valencià, representem una riquesa basada en la pluralitat i la diversitat local i comarcal. I davant la caiguda dràstica d’ingressos de publicitat que posa en perill la nostra viabilitat, demanem a la Generalitat Valenciana:

- L’aprovació i resolució sense demores de la convocatòria d’ajuts de la Generalitat Valenciana, paralitzades des de fa quasi dos anys.

- L’ampliació de les subvencions o bé una convocatòria extraordinària per aquest any per ajudar a la supervivència del sector de la premsa de proximitat davant un futur incert.

-Un pla d’insercions de publicitat institucional de les diverses Conselleries i organismes públics per a la recuperació.

- L’accés a línies de crèdit bancari dirigit al sector.

Per altra banda, estimem necessari que la resta d’administracions valencianes, Diputacions, Mancomunitats, capitals de comarca, Ajuntaments i organismes públics, utilitzen els mitjans d’informació de proximitat, com a vehicle de comunicació i de publicitat, incrementant les insercions que ajuden a pal·liar la manca i caiguda de publicitat privada.

Això per altra banda, serà una prova del seu compromís amb la llibertat de premsa. Perquè el benestar d’una democràcia de qualitat, es basa el dret a la informació lliure i plural. Els mitjans de proximitat i tots els seus professionals, a banda d’ajudar a vertebrar i dinamitzar els territoris i els diversos sectors del nostre poble, així ho garanteixen.

Destacados