L’Informe d’Intervenció de la Diputació avala les contractacions del MuVim

Guardar

Front a les acusacions i la querella anunciada per la portaveu popular de la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, contra el diputat de Cultura, Xavi Rius, reiterar que l’informe d’Intervenció de la Corporació encarregat expressament per avaluar les contractacions del Museu Valencià de la Il.lustració i la Modernitat, ratifica que els mims-actors de l’empresa Somnis de l’exposició permanent del MuVim estaven treballant amb la Diputació des de 2005. Al citat informe es diu literalment: “... a mi cargo consta que Francisco R.P. está dado de alta como tercero antes de 2005 y ya entonces tenía contratos con el MUVIM”.

Al respecte, Xavier Rius, considera que “si algú ha practicat “enxufismes” en la persona d’un familiar d’un assessor de Compromís és el propi Partit Popular, partit que governava anteriorment la corporació”. Precisament, les successives contractacions per part de la Diputació a eixe equip de treball finalitzen definitivament al 2017 amb l’adjudicació pel concurs que convoca l’actual diputat, Xavier Rius. En definitiva, l’actual gestor polític, Xavier Rius, i com es reflexa en l’informe de l’interventor de la Diputació de València, adopta les mesures per canviar el funcionament anòmal habitual d’eixe servei per una situació contractual conforme a Llei. “Tots els tràmits estan fiscalitzats per la intervenció de la Diputació”, ha declarat Rius. Una decisió que es pren en el moment es considera garantit el normal funcionament de l’exposició permanent, després de la provisionalitat inicial que no permetia conèixer els períodes hàbils i possibles d’obertura. “Si la portaveu popular vol cenyir-se a la realitat, hauria de congratular-se que s’haja posat fi a una situació anòmala gestada durant el govern popular”, sosté Rius.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha volgut deixar clar també que “des de l’àrea de Cultura que ell encapçala sempre s’ha facilitat la informació quan s’ha demanat per part del Partit Popular”. I finalment, Rius ha afirmat que “tot açò és una campanya orquestrada pel Partit Popular i contra el govern progressista de la Diputació per intentar tapar els seus casos de corrupció que estan col·lapsant els jutjats”

Archivado en:

Destacados