Cullera allibera dotze tortugues babaues i els experts estudiaran el seu comportament

Sis d'elles estan dotades amb un geolocalizador via satèl·lit per a seguir els seus moviments

Guardar

Cullera allibera dotze tortugues bobes
Cullera allibera dotze tortugues bobes

Les tortugues han sigut batejades amb noms simbòlics. Esperança i Blanc han sigut els triats per Major i Tur, respectivament, per a denominar els exemplars que han alliberat totes dues autoritats. “Esperança perquè va nàixer en un període difícil com el de la pandèmia i tots tenim l'esperança que sobrevisquera, cresquera forta i puga hui ser lliure com ha fet la ciutadania de Cullera davant la situació complicada que hem patit: renàixer més fort”, ha dit Major. El nom de Blanc, triat per Tur, té a veure amb la platja del Cap Blanc on va aparéixer la tortuga mare per a posar els ous.

Així mateix, en l'acte de l'alliberament han participat, a més de l'ONG Xaloc, representants dels centres educatius de Cullera, la qual cosa suposa una implicació “emocional” per part de les noves generacions de la ciutadania de Cullera, ha incidit Sílvia Roca, primera tinenta d'alcalde i regidora d'Educació. “Des del pescador que va donar l'avís sobre la localització del niu fins als xiquets i xiquetes de Cullera que han omplit el nostre poble amb dibuixos per a demostrar l'estima cap a aquestes tortugues”, han apuntat Roca.

En l'acte també ha sigut present el regidor de Medi Ambient, Bernat Escolà, qui ha mostrat la seua satisfacció “perquè aquesta Cullera del segle XXI que estem construint entre totes i tots, és una Cullera compromesa amb els valors ambientals i de sostenibilitat, la qual cosa ens ha de fer sentir-nos plenament orgullosos pel poble que som”.

L'any passat a la fi de setembre, la platja de Cap Blanc de Cullera ja va ser escenari de l'alliberament de 23 tortugues babaues, germanes de les quals hui han sigut soltades. Totes aquestes tortugues han tornat al Mediterrani pel mateix lloc on van nàixer, atés que les platges de Cullera, per la qualitat dels seus arenals i de les seues aigües, són segons el parer dels experts llocs idonis perquè les tortugues caretta caretta decidisquen posar els seus ous.

Destacats