Paterna serà capital de la pirotècnia aquestes Falles amb mascletaes diàries

Paterna se suma a València i durà a terme mascletaes diàries del 15 al 19 de març per primera vegada en la història de les seues falles

Guardar

Mascletà a Paterna
Mascletà a Paterna

Aquest 2023 serà el primer en la història de falles en les quals la ciutat de Paterna dispare una mascletà diària, tal com ho va anunciar el seu alcalde, Juan Antonio Sigredo, durant la crida. D'aquesta forma, la ciutat valenciana se sumarà a València com una gran organitzadora d'aquest espectacle pirotècnic tan tradicional en aquestes dates. Més de 1.000 quilos de pólvora es dispararan a Paterna durant les falles, en concret del 15 al 19 de març. Durant aquestes dates, els Germans Caballer duran a terme la pirotècnia més icònica de les festes en el Parc Central de la ciutat.

Paterna acollirà aquests actes pirotècnics en horari habitual de les mascletàs de València, les 14.00 hores, a excepció del dia 16, que s'avançarà a les 13.00 hores per a atorgar els premis als monuments fallers. El dia de San José, el 19 de març, la mascletà es retardarà a les 14.30 hores per la missa en honor al sant. La localitat explicarà, també, amb una mascletà nocturna el dissabte 18 de març, la qual cosa suposa un total de 1.009 kg de pólvora que es dispararà al llarg de la setmana fallera.

Teresa Espinosa, regidora de Turisme, Cultura i Foc, ha subratllat que "les mascletàs diàries no solament nodreixen el calendari faller de Paterna, sinó que també subratllen la gran rellevància que té la pólvora en la 'Ciutat del Foc', títol que ostenta el nostre municipi des de 2021", d'igual manera que ha destacat Sagredo, qui amb aquesta iniciativa vol mostrar, a més, "el compromís de l'Ajuntament de Paterna amb la família fallera paternera". A aquestes noves mascletàs que inundaran Paterna, se suma el futur Museu Faller, un projecte que es vol dur a terme des del consistori i en el qual es començarà a treballar a finalitzar les Falles 2023.

Destacats