Paterna organitza rutes turístiques per a visitar els escenaris de la pel·lícula d'Almodóvar "Dolor i Gloria"

Les diferents rutes turístiques per Paterna es duran a terme els dies 22, 29 i 30 d'octubre

Guardar

Turistas fotografiando la Torre de Paterna
Turistas fotografiando la Torre de Paterna

Recórrer els escenaris d'una pel·lícula guanyadora de set premis Goya o viatjar en el temps recorrent alguns dels punts més emblemàtics i històrics d'aquesta localitat. Tot això és possible a través de les rutes turístiques que es poden fer a Paterna a partir d'aquest mes d'octubre.

Així, l'Ajuntament de Paterna ha tornat a organitzar les rutes turístiques per a difondre la història i cultura d'aquest municipi situat en la comarca de l'Horta Sud. Precisament, aquestes rutes busquen divulgar tot el potencial cultural i patrimonial que alberguen els diferents monuments d'aquesta ciutat.

"Aquests itineraris turístics són una de les iniciatives impulsades per a posar en valor el nostre llegat, la nostra cultura i el nostre patrimoni", ha assegurat Teresa Espinosa, regidora de Turisme, cultura i Foc de l'Ajuntament de Paterna.

Visita turística en Paterna
Visita turística a una de les coves de Paterna

D'aquesta manera, tota aquella persona que estiga interessada a assistir a aquestes rutes turístiques inscriure's escrivint un whatsapp al 607218403, cridant per telèfon al 963053124, escrivint un correu electrònic a [email protected], o bé de manera presencial en la nova Oficina de Turisme, situada en l'edifici de la Cordà en el carrer Major.

Dues rutes diferents per a conéixer els secrets de Paterna

La primera de les rutes que ha organitzat l'Ajuntament de Paterna té com a escenaris principals les localitzacions paterneras on es va gravar la pel·lícula de Pedro Almodóvar Dolor y Gloria. Alguns dels llocs que els qui acudisquen a aquesta ruta podran visitar serà una casa-cova (un dels emplaçaments més singulars de Paterna en el qual es van gravar múltiples escenes del film).

Paterna va ser la ubicació triada per Almodóvar, un dels directors mes cèlebres del panorama cinematogràfic espanyol, entre els mesos d'agost i setembre de 2018 i compta amb un repartiment de gran altura. Entre els actors i actrius que actuen en la cinta es troba Penélope Cruz, Antonio Banderes, César Vicente o Asier Etxeandia.

A més, aquesta ruta, que es durà a terme diumenge que ve 30 d'octubre, recorrerà també altres llocs com la Torre de Paterna i l'espai cultural Coves del Batà.

D'altra banda, el segon recorregut denominat "Entra a Paterna" es realitzarà els dies 22 i 29 d'octubre i tindrà una durada de dues hores i media_duono. A través dels edificis més importants del municipi, com Els Coves del Batà o el Museu de Ceràmica, es podrà realitzar un viatge en el temps i pels records de Paterna.

D'altra banda, la plaça del poble és un dels enclavaments més rellevants i representatius del municipi i que acull alguns dels seus esdeveniments més tradicionals. En aquest punt es concentren alguns dels seus edificis històrics més icònics com l'Església de Sant Pere Apòstol, les antigues escoles (ara Mercat Municipal), l'antic Ajuntament que actualment és el Museu de Ceràmica, el Casino o l'Hostal-Quadra.

El pròxim diumenge 23, un itinerari turístic, amb una durada d'una hora i 30 minuts, se centrarà en tota la història d'aquesta plaça, envoltada d'importants monuments.

 

Destacats