Paterna organitza la primera ruta turística per a persones amb sordesa

Aquesta ruta organitzada per l'ajuntament en col·laboració amb l'Associació Sords 2000 ha recorregut alguns dels punts més destacats de la localitat com La Torre

Guardar

Participants de la I Ruta Turística Inclusiva celebrada a Paterna per a persones sordes
Participants de la I Ruta Turística Inclusiva celebrada a Paterna per a persones sordes

L'Ajuntament de Paterna ha organitzat la primera ruta turística del municipi dirigida a persones que tenen sordesa. D'aquesta manera, aquesta ruta que pretén estar basada en la inclusividad de qualsevol persona s'ha creat en col·laboració amb l'Associació Sordos 2000 València.

Es tracta d'una associació que forma part de la Federació de persones sordes de la Comunitat Valenciana (Fesord CV) i que va nàixer l'any 1993 en la ciutat de València.

Així, el principal objectiu d'aquesta organització sense ànim de lucre és la lluita pels drets de les persones sordes no solament de València, sinó també dels pobles del voltant. És per aquest motiu, que realitzen accions amb les quals impulsar la integració de les persones sordes en la societat así com impulsar el llenguatge de signes.

Precisament, aquesta ruta és una de les activitats que periòdicament duu a terme aquesta associació per a seguir la seua labor d'integració social d'aquelles persones que estan en aquesta organització sense ànim de lucre.

L'itinerari d'aquesta activitat va començar en un dels monuments més emblemàtics de la ciutat de Paterna: la Torre de la localitat. Després d'aquesta visita, siguuió la seua recorridoi per alguns dels punts turístics més importants d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta Nord.

Finalment, aquesta ruta turística va acabar en el Centre d'Interpretació de la Cordà. que també alberga l'Oficina de Turisme de Paterna on els assistents van poder gaudir de la projecció del vídeo de presentació de la Cordà.

Una vegada la ruta turística havia arribat a la seua fi, les persones que havien participat en ella van ser rebudes en l'Ajuntament de Paterna per la regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura qui va afirmar que aquesta ruta "fa la proposta turística municipal més inclusiva".

Per la seua banda, l'edil de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa, ha ressaltat que "aquest itinerari turístic posiciona a la ciutat com una localitat més inclusiva, alhora que permet promocionar el ric llegat cultural, ja que recorre els monuments més rellevants de Paterna".

 

 

Destacats