Així serà la nova zona residencial Els Molins a Paterna: zones verdes i 1600 habitatges, 740 d'elles públiques

Aquesta nova àrea de residencial se situarà en el barri de Santa Rita de Paterna i les obres d'urbanització finalitzaran a l'abril

Guardar

Pla d'un dels sectors dels Molins de Paterna
Pla d'un dels sectors dels Molins de Paterna

Paterna comptarà amb una nova zona residencial en el barri de Santa Rita amb 1600 habitatges, 740 de les quals seran de protecció pública. A l'hasí anunciat l'alcalde de la ciutat, Juan Antonio Sagredo, durant la seua visita a les obres d'aquesta futura zona d'habitatges.

Es tracta d'un àrea les obres de la qual d'urbanització es preveu que finalitzen el pròxim mes d'abril i que s'ha projectat, segons ha explicat el primer edil, perquè seguisca el "model de ciutat europea dels 15 minuts"; és a dir; que els seus habitants puguen accedir a tot tipus de serveis en menys d'una cambra d'hora.

Así, el plantejament d'urbanització contempla la construcció de 36.000 metres quadrats de zones verdes i un total de 1600 habitatges, de les quals quasi la meitat, 740, seran habitatges públics. En aquest sentit, s'ha buscat que les infraestructures habitacionales tinguen molta llum natural i també espais per a fomentar la conviviencia veïnal.

També es plantegen 12.000 places d'aparcament públic, encara que la constructora, el grup Bertolín, crearà espai subterrani dedicat a l'estacionament de vehicles i cada vivenda comptarà amb una plaça d'aparacamiento pròpia.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Paterna presenta aquest nou espai com una zona ciclopeatonal basada en la sostenibilitat "on es guanye en altura i no en expansió", ha detallat l'alcalde, i en la qual es prioritze el vianant i no el tràfic rodat.

Accions del PAI en el sector dels Molins

Les obres, que es recepcionarán el mes d'abril, es complementaran amb la duplicació de la línia de metro, la conversió del baixador de Santa Rita en una estació de final de línia i l'obertura de l'avinguda del Testar que connectarà amb la futura Ronda Sud de la ciutat.

A més, també es duran a terme les noves instal·lacions projectades dins del Pla de Regeneració de Santa Rita com la residència per a persones majors, el centre de dia, l'Escola d'Idiomes o el nou centre de salut.

Destacats