Així serà el Centre municipal Arco Iris de Paterna: una nova sala d'estudi i un centre de formació i ocupació

La nova sala d'estudi estarà oberta durant les 24 hores del dia en època d'exàmens

Guardar

Roda de premsa de la corporació municipal al Centre Arco Iris
Roda de premsa de la corporació municipal al Centre Arco Iris

Els coneguts com a Salons Arco Iris de Paterna es reconvertiran en un gran espai municipal per a albergar una nova sala d'estudi i un centre de formació i ocupació. Així ho va anunciar l'alcalde de la ciutat, Juan Antonio Sagredo, durant la roda de premsa celebrada ahir.

D'aquesta manera, aquests salons que abans albergaven grans esdeveniments i celebracions van ser adquirits fa un mes per l'Ajuntament de Paterna i el consistori va a impulsar la seua transformació en una nova sala d'estudi i un centre de formació i ocupació per a la ciutadania del municipi.

Tal com han avançat des de l'ajuntament, el centre, que estarà ubicat al carrer Músic Antonio Cabeza, comptarà amb dues plantes: en la planta superior, es crearà una escola on s'impartiran ensenyaments de formació professional bàsica (CFPB) i cursos i tallers d'ocupació.

Mentre que en la planta baixa estarà situada la sala d'estudi, que estarà oberta durant les vesprades i els caps de setmana i les 24 hores en època d'exàmens. Amb l'obertura d'aquest nou espai, l'ajuntament busca "augmentar l'oferta de zones destinades a facilitar l'estudi i la preparació d'oposicions que podrà ser utilitzat a partir del 15 de febrer", va detallar el primer edil.

Millores en el barri de Santa Rita

Aquestes noves instal·lacions municipals han sigut cofinançades amb els fons europeus EDUSI i formen part del Pla de Regeneració de Santa Rita. Es tracta d'un projecte urbanístic en el qual s'inclouen totes les accions que s'han de desenvolupar per a dinamitzar aquest barri de la ciutat.

Així, el govern de Paterna busca convertir-ho en una zona referent en serveis i es preveuen construir la futra residència i centre de dia per a majors o el nou consultori mèdic de Santa Rita. A més, l'ajuntament també ha plantejat la creació d'una residència i centre de dia dedicat a l'atenció de persones amb diversitat

Destacats