València

Arranca la fase de votació ciutadana de les propostes de Decidim VLC

La ciutadania podrà votar les propostes dels pressupostos participatius de 2019 fins al pròxim 22 de desembre

2 minuts

Plaza Reina

Acabada la fase de viabilitat, els pressupostos participatius de Decidim València continuen el seu curs: arranca la fase de votació ciutadana. A partir d'aquest dijous, 5 de desembre, i fins al pròxim 22 de desembre, la ciutadania podrà triar quines propostes vol per a la ciutat, i donar-li el seu suport mitjançant un sistema de vots. I és que les propostes més votades, fins que s'esgote el pressupost, començaran a executar-se en 2020.

El pressupost amb el qual compta Decidim VLC és de 8 milions d'euros. D'aquesta manera, tot aquell major de 16 anys i empadronat a València podrà decidir com gastar aquest pressupost assignat votant a les diferents propostes. Per a això, la persona interessada podrà, o bé registrar-se en la plataforma web, o acudir als Punts de Votació que s'habilitaran.

La ciutadania podrà votar tantes propostes com desitge fins que l'import de totes sumen els 8 milions d'euros. Una vegada aconseguit l'import total assignat per als pressupostos participatiu no es podrà continuar votant a més propostes. Per descomptat, tampoc és necessari arribar al total de la inversió per a votar.

En 2018, Patraix es va alçar com el districte més participatiu, seguit de la Saïdia, Extramurs, Poblats Marítims i Eixample. Així, algunes de les iniciatives més votades van ser la remodelació integral de la plaça de Russafa o la creació d'un centre cívic i social en Benicalap. Així mateix, les propostes de mobilitat van tornar a arrasar, i la ciutadania va apostar per carrils bici en Patraix, Campanar o Jesús.

En aquesta ocasió, en la primera fase de suports, els projectes més recolzats van ser la recuperació del sòl del PAI de Benimaclet, que va obtenir 417 suports; l'ampliació de les rutes nocturnes de l'EMT; o les reurbanitzacions de Sant Agustí i avinguda de l'Oest, les avingudes Pérez Galdós i Giorgeta, així com la peatonalització del carrer Colón.

A més, també hi ha hagut propostes que han cridat l'atenció de la ciutadania, com un banc d'ADN caní, com ja funciona en altres municipis com Mislata o Alfafar; la construcció d'un mercat municipal a Malilla; o la instal·lació de contenidors 'reverse vending' perquè els veïns i veïnes que reciclen botelles de plàstic i llandes reben una compensació econòmica.

A partir de hui, la ciutadania ja podrà descobrir quines propostes han superat la fase de viabilitat tècnica i, per tant, han passat a la recta final. El suport ciutadà, ara, és imprescindible perquè les propostes vegen la llum en el futur.