Política

Barceló: "És necessari mantenir la prudència per a consolidar l'estabilitat sanitària actual i no fer passos enrere"

El Diari Oficial publica la flexibilització de mesures sanitàries que es mantindrà fins al 25 d'abril

1 minut

ana barcelo sanidad sanitat

El Diari Oficial de la Generalitat publica la resolució que flexibilitza algunes mesures adoptades des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a combatre la pandèmia per COVID-19 en la Comunitat Valenciana. La resolució és aplicable entre el 12 i el 25 d'abril, tots dos inclosos.

En l'àmbit de l'hostaleria i la restauració, com la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va avançar en roda de premsa amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, la principal novetat és que s'amplia a sis el nombre màxim de persones que poden asseure's juntes a la taula. A més, s'explicita que la prohibició de fumar en aquests locals afecta no sols al tabac sinó també a pipes d'aigua o assimilats, inclosos cigars electrònics o de vapor.

Respecte a l'activitat física i esportiva, la novetat és que els esports individuals podran realitzar-se en grups màxims de 6 persones quan es vaja per lliure. Quan la pràctica la dirigisca un professional, podrà realitzar-se en grups màxims de 10 persones.

Aquesta flexibilització de les restriccions obeeix a una millora de la situació epidemiològica. La Comunitat Valenciana està en nivell de risc baix, amb una incidència acumulada a 14 dies de 31,64 per 100.000 habitants, la més baixa d'Espanya. Amb tot, la consellera Ana Barceló insisteix que "és necessari mantenir la prudència per a consolidar l'estabilitat sanitària actual i no fer passos enrere".

La resta de restriccions, entre elles el tancament de l'hostaleria i la restauració a les 18 h, es mantenen.

Etiquetes: