Política

Així serà la vacunació del personal de centres educatius: 116.032 persones en 23 municipis

Puig recorda que "servirà d'assaig de la vacunació massiva que començarà el proper mes"

2 minuts

hospital campaña valencia vacunacion docentes

La Comunitat Valenciana iniciarà aquest pròxim dilluns, 15 de març, la campanya de vacunació contra la Covid-19 del personal docent i auxiliar dels centres educatius, segons la qual està previst que en sis dies es vacune a un total de 116.032 persones en 23 municipis.

Així, entre aquest dilluns i el dijous 18 de març es posarà la primera dosi a 74.000 persones. Es començarà per València i se seguirà per la resta de municipis. La setmana següent s'administraran 42.032 dosis a Castelló i Alacant entre el divendres i el dissabte.

Així ho ha indicat el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, que ha visitat aquest diumenge l'hospital auxiliar de la Fe, juntament amb el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Puig ha destacat que "tot està preparat" per a començar la immunització als docents i a la resta de treballadors dels centres educatius de la Comunitat en un procés que "servirà d'assaig general de la vacunació massiva que començarà el mes que ve".

En concret, per a la vacunació del personal educatiu, a la província d'Alacant seran nou els municipis en els quals s'inocularan les dosis: Dénia, Benidorm, Alacant, Sant Joan d'Alacant, Alcoi, Elda, Elx, Orihuela i Torrevieja. En aquests punts es posaran 39.780 dosis entre el dijous 18 i el dissabte 27 de març.

A la província de Castelló seran tres els municipis en els quals es vacunarà: Castelló, Vila-real i Vinaròs. Es posaran 14.081 dosis entre el dijous 18 i el dissabte 27 de març.

El cap del Consell ha realitzat també un balanç del procés de vacunació i ha destacat que una de cada tres dosis de la vacuna contra la Covid s'ha administrat entre aquesta setmana i la passada. "També en aquestes dues setmanes ha augmentat en més del 40% el nombre de persones ja vacunades, és a dir, amb la pauta completa", ha precisat.

Així, de totes les dosis que s'han administrat, el 67% s'han posat a dones (314.089) i el 33% a homes (158.056). Per grups d'edat, la majoria de les dosis les han rebudes els majors de 80 anys, fins a arribar a un total de 150.273. Per darrere estan les persones entre 45 i 65 anys, fonamentalment sanitaris i treballadors essencials (148.229) i les persones entre 30 i 44 anys (105.823).