Economia

Arranca la segona edició del Programa LLAMP per a avançar en un model productiu sostenible i inclusiu

El període d'inscripció estarà obert fins al pròxim 6 de maig

Tania López, València Extra

3 minuts

Presentació Programa Llamp 2022

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, han presentat, aquest matí, la segona edició del Programa LLAMP Comunitat Valenciana, un programa d'acceleració avançada per al foment de l'emprenedoria sostenible, innovador i inclusiu.

Després de l'èxit de la seua primera edició, en 2021, aquest programa té com a objectiu ajudar a les persones emprenedores davant els nombrosos reptes als quals s'enfronten a l'hora d'arrancar nous projectes amb la finalitat d'impulsar negocis innovadors, socialment més justos i que ajuden a combatre la despoblació a les comarques d'interior o contribuïsquen a lluitar contra el canvi climàtic.

Per això, a través dels programes AMES – per a la mentorització avançada en emprenedoria sostenible – i Acceleració 3i – assessorament específic en innovació – un total de 17 entitats públiques i privades aportaran la seua experiència a les i els participants per a la consecució dels seus objectius, és a dir, impulsar projectes i empreses que caminen cap al triple impacte innovador en els seus vessants social, mediambiental i econòmic sostenible.

El període d'inscripció per a participar en el Programa LLAMP finalitza el pròxim 6 de maig, i està dirigit a aquelles persones treballadores autònomes i empreses, amb menys de tres anys d'antiguitat, que tenen potencial, expectatives i voluntat de convertir-se en projectes empresarials que generen un impacte positiu, més enllà de l'econòmic, per a contribuir a la cura del nostre territori i a la millora de la qualitat de vida, com és el cas de projectes com el de la cooperativa Offset Trail per a la regeneració forestal o el de l'empresa Rosita Longevity, que ha desenvolupat una app per a potenciar l'envelliment actiu i reduir el risc de patir malalties.

En la seua intervenció, la vicepresidenta Mónica Oltra, ha destacat que, iniciatives com el Programa LLAMP, "reforcen les polítiques per a frenar les desigualtats del nostre mercat laboral, unes polítiques d'ocupació innovadores que busquen apuntalar la creació d'ocupació estable, no deslocalitzable, ben remunerada i de qualitat".

Per part seua, el conseller Rafa Climent, ha assenyalat la importància que "l'administració pública ha de perdre els complexos en invertir i treballar amb projectes d'emprenedoria innovadora i amb impacte social i ambiental". Així mateix, ha posat en valor el treball de la Generalitat per "democratitzar l'accés a l'emprenedoria i confrontar els reptes de les grans transformacions de la nostra societat de manera inclusiva, ja que sota eixe esperit va nàixer el Programa LLAMP".

Recuperació econòmica

Finalment, la vicepresidenta ha remarcat que la creació d'ocupació en aquest sector "també ha d'ajudar a reduir una bretxa de gènere que fa que sis de cada deu persones parades en el territori valencià siguen dones".

En aquest sentit, ha destacat el descens de la desocupació en més de 66.000 persones en acabar 2021 enfront de l'any anterior, "unes xifres rècord" a les quals se sumen les dades positives en l'afiliació a la Seguretat Social (amb 14.862 nous llocs de treball al març d'enguany) i la millora de la qualitat en la contractació en els primers mesos de 2022, amb 198.422 contractes indefinits en el tercer mes de l'any, un 52% més que en març de 2021.

Oltra ha assenyalat que aquestes dades són "una bona tendència que consolida les bases de la recuperació econòmica amb xifres d'ocupació prèvies a la pandèmia gràcies al treball compartit d'Administracions, empresariat, sindicats, universitats i societat civil. En definitiva, de la intel·ligència col·lectiva en l'hora d'implementar amb pas ferm la transició cap al nou model econòmic valencià".

Entitats participants

Les entitats que ja van participar en la primera edició són l'Associació d'Energia de la Comunitat Valenciana (Avaesen), el Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI) de la Comunitat Valenciana, la Federació Valenciana de Cooperatives de Treball Associat (Fevecta), la Fundació Novaterra, l'Escola de Negocis Fundesem d'Alacant i el Centre d'Innovació Social i Urbana «Las Naves» de l'Ajuntament de València.

A elles se sumen entre any el Centre d'Emprenedoria Social «La Nidada», l'Agrupació Empresarial de Societats Laborals i Economia Social de la Comunitat Valenciana (AESAL), l'Associació Valenciana d'empreses i entitats del sector BIO que engloba la Biotecnologia, Biomedicina i Bioeconomía (Bioval), l'Associació de Joves Empresaris de València (AJEV), l'Escola de Negocis ESIC, i la Fundació Social Nest.