València

La xarxa nocturna de l'EMT València supera xifres prepandèmia

255.000 persones ja han utilitzat la nova xarxa nocturna de l'EMT en el seu primer mes de funcionament

1 minut

Bus EMT nocturn

La mobilitat nocturna de València es recupera i ja supera xifres prepandèmia, amb un increment del 7% respecte a 2019. I és que gràcies a la posada en marxa de la nova xarxa de l'EMT, que millora les freqüències i connecta nous barris i pobles de València, un total de 255.000 persones han utilitzat algunes de les 23 línies nocturnes.

Com ha explicat el regidor de Mobilitat i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, "el balanç és molt positiu, ja que és un senyal que les millores implantades en el servei d'autobusos respon a les necessitats de la ciutadania. La gent reclama més transport públic i de qualitat i, quan ho té, es converteix en la seua primera opció per a desplaçar-se per València".

I és que cal destacar que el nombre de persones usuàries de la xarxa nocturna de l'EMT s'ha incrementat en un 112% respecte al mateix període de 2021 – es van registrar 120.000 persones –. A més, si es compara amb el mateix període, però de 2019, la mobilitat nocturna s'ha incrementat un 7%, ja que es van realitzar 238.000 viatges.

D'entre les 23 línies que ofereixen servei nocturn, la línia circular C3 ha sigut la més utilitzada, amb 28.500 persones usuàries; seguida de la línia 99, que es va posar en marxa en 2016 per a connectar el Palau de Congressos amb la platja de la Malva-rosa al llarg del bulevard sud, amb 23.000 persones usuàries.

Finalment, Grezzi ha posat en valor el "gran acolliment" que ha tingut l'ampliació de línies a zones on fins ara no disposaven de servei, com és el cas de la línia 9 – dona servei als pobles de La Torre, Forn d'Alcedo i Sedaví – amb 9.700 persones viatgeres; o la línia 25 que ha sigut triada per 8.000 persones per a anar a Pinedo, El Saler o El Perellonet.