València

Les Naus de València posa en marxa 'Valuecare' amb una app per a reduir la soledat dels majors

2 minuts

fotonoticia_20200402104038_1920

El centre d'innovació Les Naus de València posa en marxa el projecte ValueCare amb una app per a "millorar la qualitat de vida i reduir la soledat dels majors". Gràcies a l'aplicació, els usuaris podran rebre informació sobre nutrició, exercicis o hàbits saludables de manera personalitzada i recolzada per un professional de la salut.

El projecte pilot està previst que comence a la primavera del 2021 amb els socis locals UVEG-Polibienestar i K-Veloce, així com amb la col·laboració de l'Hospital Clínic i l'Ajuntament de València a través dels serveis socials municipals.

ValueCare, explica l'entitat en un comunicat, pretén "fomentar l'envelliment saludable mitjançant el disseny d'una metodologia i una solució tecnològica que cree valor per als pacients, facilitant un pla de salut personalitzat i individualitzat a cada persona i totalment recolzat per professionals sociosanitaris".

Els pacients podran, d'una manera senzilla a través d'una aplicació gratuïta en el seu mòbil, accedir a informació de gran utilitat per al seu estat de salut, així com tindre accés a serveis de salut i de prescripció social.

En aquesta línia, el regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha ressaltat: "Hui més que mai som conscients de la importància d'ajudar a les persones majors, especialment a les més vulnerables que acusen més els problemes de salut i la soledat. Aquest pilot ens permetrà innovar per a buscar solucions que ajuden a molts veïns i veïnes de València amb problemes de fragilitat i/o múltiples afeccions cròniques".

"Els temps actuals que estem vivint --amb el confinament causat per la pandèmia de coronavirus-- reforcen la importància de posar en marxa projectes com ValueCare, ja que ara mateix a moltes persones i a les seues famílies els vindria molt bé una solució d'aquestes característiques en les seues llars per a mantenir una fluïdesa en la comunicació entre professionals sociosanitaris i pacients", afig l'edil.

Les persones usuàries podran controlar els seus propis resultats i dades de salut, així com consultar les recomanacions mèdiques i prescripcions vàries. Per a totes aquelles persones que puguen veure's afectades per la bretxa digital, ValueCare també contempla sessions grupals de formació i capacitació.

MILLORAR LA QUALITAT DE VIDA

En el pilot de València, aquesta solució persegueix millorar la qualitat de vida de les persones majors en situació de fragilitat aconseguint un envelliment saludable gràcies a una visió completa que contempla tanta atenció de l'àmbit mèdic com de l'àmbit social, fent especial èmfasi a abordar la soledat no desitjada, la qual cosa completa una atenció sociosanitària integral basada en el valor que aporta a la persona major i els seus familiars.

Per exemple, les persones malaltes podran rebre informació sobre nutrició, exercicis o hàbits saludables, tot això de manera personalitzada i recolzada per un professional de la salut.

Així mateix, el personal mèdic podrà consultar informació de l'activitat dels pacients, rebre informació rellevant del dia a dia del pacient i anar adaptant el pla personalitzat de salut a l'evolució de les persones participants, entre altres funcionalitats.

En concret, en el projecte pilot poden participar persones majors de 65 anys amb fragilitat moderada i les seues famílies, sempre que pertanguen al Departament de Salut València-Clínic- Malva-rosa.

Les Naus participa en el projecte europeu ValueCare, finançat pel programa H2020 de la Comissió Europea, al costat dels socis locals UVEG-Polibienestar, K-Veloce, i compta amb la col·laboració de l'Hospital Clínic i l'Ajuntament de València.