València

La Crida encendrà les Falles de 2020 amb un espectacle de foc i pólvora

4 minuts

Acte de la Crida abans de la pandèmia

La Crida obrirà diumenge que ve, 1 de març, el calendari de les Falles de 2020 amb un espectacle ple d'efectes que estarà protagonitzat en el foc i la pólvora, els dos elements que centren, a més, la imatge gràfica creada per Dídac Ballester per a la present edició de les festes.

Així, les Torres de Serrans de València es convertiran en un llenç en el qual projectar imatges i el lloc des del qual la Fallera Major, Consuelo Llobell, animarà a tots els valencians i visitants a gaudir de la festivitat i les seues activitats.

La Crida de 2020 coincideix en el temps amb la crisi pel coronavirus. A això s'ha referit el regidor Carlos Galiana --que ha assumit les competències de Cultura Festival i Junta Central Fallera (JCF) després de la renúncia temporal de l'edil Pere Fuset--, qui ha llançat un missatge de "tranquil·litat".

"A la Crida es pot anar amb tranquil·litat llevat que les autoritats sanitàries diguen el contrari", ha asseverat Galiana, que ha incidit en què "tot el que tinga a veure" amb el Covid-19 "l'hauran de dir el Ministeri i la Conselleria de Sanitat".

En aquest sentit, el regidor --que ha realitzat aquestes declaracions als mitjans després de formalitzar-se la junta de govern local el traspàs de les seues noves competències-- ha "llançat "un missatge de tranquil·litat a tothom", al mateix temps que ha instat a la població a informar-se a través dels canals oficials per a evitar caure en faules.

'Pólvora i Foc' és el lema amb el qual s'ha batejat l'espectacle. Segons detalla la Junta Central Fallera, durant l'espera prèvia a l'espectacle i a la Crida, la companyia La Fam Teatre serà l'encarregada d'amenitzar l'arribada i congregació dels fallers i falleres en els limítrofs de les Torres juntament amb DJ Boccachico. La música anirà acompanyada amb efectes de llum.

A les huit de la vesprada donarà principi l'acte, amb un muntatge audiovisual que emprarà tècniques de videomapping i efectes audiovisuals en 3D i 2D. Es tracta d'un viatge en quatre escenes amb integracions audiovisuals sobre les Torres.

L'imaginari de l'espectacle naix del cartell de les Falles 2020, dissenyat per Dídac Ballester, i pretén "presentar a escala internacional la imatge gràfica a través d'un espectacle que presenta el mateix cartell i juga amb els seus elements, el foc i la pólvora". Totes les escenes compten amb rematades pirotècniques i finalitzen amb un gran espectacle piromusical d'uns tres minuts de duració, avancen des de la JCF.

La Crida arrancarà amb una dolça música i una veu en off que recita un poema que dona la benvinguda a les Falles. En la següent escena, les torres es "mappean" per a convertir-se en una enorme mascletà d'efectes audiovisuals i 3D, on es jugarà amb tota l'arquitectura per a aconseguir "efectes únics al ritme" del so d'una mascletà.

Així mateix, es presentarà el cartell de la Cremà, i en aquesta ocasió es jugarà amb el foc i el fum. Darrere apareixeran els responsables de la construcció dels monuments, els artistes fallers, però també es jugarà "amb tots aquells records i moments viscuts gràcies a les Falles".

Seguidament, sonarà la peça musical 'La malaguenya de Barxeta', convertida en piromusical en l'hora que es projectarà el vídeo real a les Torres de Serrans amb imatges de la ciutat de València amb plans aeris i imatges de València en Falles, amb els carrers transformats i amb la festa al carrer. L'escena piromusical anirà en augment fins a acabar amb un potent final i la imatge de "Falles de València!".

En les xarxes socials també es viurà la Crida, des dels perfils oficials de Junta Central Fallera en Facebook, Twitter i Instagram. L'organisme anima a usar les etiquetes #Crida20, #Falles20, #SomPatrimoni i #FallesUNESCO.

MASCLETÀ VERTICAL I CONCERT

Un dia abans, el dissabte 29 de febrer, La Marina de València Sud acollirà la Mascletà Vertical de 20.00 a 20.30 hores, mentre a La Marina de València Nord hi haurà un concert de Los 40 Principales de 18.30 a 22.00 hores.

Per a la celebració de la Mascletà Vertical i el concert s'efectuaran restriccions al trànsit rodat des de les 16.00 hores de la vesprada del dissabte 29 de febrer "en funció de les necessitats i de les persones assistents". L'EMT incrementarà el seu servei aquest dissabte per a les línies que es dirigeixen a la Marina de València i que facilitaran per tant que els valencians i les valencianes puguen acostar-se, destaca l'Ajuntament de València en un comunicat.

Quant a la jornada del diumenge 1 de març es realitzaran diverses activitats que afectaran el trànsit. De 07.20 a 08.00 hores es durà a terme les 'macrodespertaes' per carrer de la Pau, Plaça de la Reina, carrer de Sant Vicent i Plaça de l'Ajuntament; de 08.00 a 08.15 hores se celebrarà la 'Mascletà Despertà' en la Plaça de l'Ajuntament; de 12.00 a 14.00 hores serà el torn de les cercaviles de Bandes de Música per la Plaça de la Verge, Plaça de la Reina, carrer de Sant Vicent i Plaça de l'Ajuntament; de 14.00 a 14.20 hores la mascletà de migdia posarà fi al programa matutí. L'Ajuntament de València, per a garantir l'ordre, realitzarà corts al trànsit rodat de 07.05 a 15.00 hores en la zona.

En últim lloc, la Crida des de les 20.00 hores a les Torres dels Serrans. En aquest sentit quedarà tallat al trànsit rodat el carrer de Guadalaviar direcció Pont de Fusta, el mateix pont, i la marginal dreta de l'antic llit del riu Túria des de la Gran Via de Ferran el Catòlic fins a carrer de Comte de Trénor. Així mateix es tallaran els passos inferiors de Petxina i Blanqueries. Tots ells a partir de les 16.45 hores de la vesprada del diumenge 1 de març.

Etiquetes: