València

L'Ajuntament cedeix tres llars a dones víctimes de violència de gènere i explotació

2 minuts

Vista panoràmica de València

Tres vivendes municipals seran, des de hui, la llar de dones que han sigut víctimes de violència de gènere o de tràfic per a l'explotació sexual i prostitució. Així es desprén de l'acord de govern de cessió d'ús gratuït d'aquestes vivendes, signat hui per aquestes dones abans de rebre'n les claus, que també donaran un sostre als menors que tenen a càrrec seu.

Segons l'esmentat acord, aprovat per la Junta de Govern Local, l'Ajuntament, propietari d'aquestes vivendes individuals, cedeix el seu ús a aquestes dones durant el període d'un any, prorrogable per dos períodes de sis mesos, amb un màxim total de dos anys, incloses les possibles pròrrogues.

La regidora Isabel Lozano ha assistit a l'entrega de claus d'aquestes tres vivendes socials municipals que han rebut tres dones derivades pel protocol d'actuació signat amb la Direcció General de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, i a l'empara del Programa d'accés als habitatges municipals.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha recordat que l'objectiu d'eixe protocol «és procurar a les dones víctimes de violència de gènere o de tràfic per a l'explotació sexual i prostitució que han acabat el seu procés de recuperació en els recursos d'acolliment de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, un habitatge en el qual puguen fer una transició a una vida autònoma al costat dels seus menors».

En el marc d'aquest document, l'Ajuntament ha dotat aquestes tres vivendes del parc municipal d'habitatges amb tot l'equipament necessari i ha aprovat un acord amb diferents empreses que han facilitat, per la seua responsabilitat social, l'esmentat material de forma gratuïta. Segons aquest conveni, acordat per la Junta de Govern Local, comerciants, detallistes i majoristes del sector de l'equipament de cuina, moble, tèxtil i electrodomèstics han facilitat la dotació de les esmentades vivendes.

Amb totes aquestes iniciatives, tal com ha explicat Joan Ribó, «es pretén crear espais on les víctimes se senten segures i oferir-los recursos perquè puguen emprendre una vida allunyada de la violència de gènere o de l'explotació sexual i la prostitució».

La Regidoria d'Inserció Sociolaboral també compta amb altres quatre vivendes que es troben cedides a famílies procedents de desnonaments, i una altra destinada, en el mateix règim, per a persones sense sostre. En total, té adscrites al seu servici 127 vivendes socials, 119 de les quals són objecte d'un lloguer social. La resta està pendent d'adjudicació.