València

Els Gai Games podrien suposar "un impacte econòmic de més de 120 milions d'euros per a València"

Aquestes són les xifres que han comptabilitzat les ciutats on ja s'han celebrat els jocs

2 minuts

Demostració d'un combat d'esgrima en la presentació de València com a seu dels Gai Games 2026, - Rober Solsona - Europa Press

La ciutat de València serà la seu dels XII Gai Games entre maig i juny de 2026, una cita històrica que suposarà un important impuls social i econòmic, i que es convertirà en l'esdeveniment esportiu més destacat de la Comunitat Valenciana, després de l'America's Cup. Després d'imposar-se a la resta de ciutats finalistes – Munic i Guadalajara (Mèxic) – València comença a preparar-se per a acollir un esdeveniment esportiu que no només suposarà un impacte econòmic significatiu, sinó que "posicionarà a la ciutat com una destinació de turisme d'excel·lència".

De fet, com bé explicava la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, en una entrevista concedida a València Extra, "els informes de l'Organització Mundial del Turisme, després de la pandèmia, diuen que un dels principals sectors que abans es recuperarà és justament el turisme LGTBI, perquè és un turisme de qualitat que busca alguna cosa més, i els Gai Games, precisament, van en eixa línia de presentar eixa ciutat moderna, oberta i diversa que és València".

Així mateix, amb l'elecció de València per a acollir els Gai Games, "la nostra ciutat ja està inclosa en el circuit de ciutats de destinació LGTBI. I a la calor de l'any 2026, ja posarem en marxa tota una sèrie d'esdeveniments que serviran també d'atracció de visitants, turistes i esportistes, com per exemple els Jocs de la Mediterrània. D'aquesta manera, a poc a poc, posicionarem València com una ciutat destinació LGTBI referent a Espanya i, després, internacionalment".

Però, a més, aquests jocs de gran prestigi internacional són, sens dubte, una oportunitat a nivell esportiu i una gran injecció econòmica per a la ciutat. I és que "es tracta d'una competició que dura uns deu dies amb 12.000 participants, més els acompanyants i els visitants, perquè no és només un esdeveniment esportiu, sinó cultural, lúdic...", ha assenyalat Bernabé. En aquest sentit, i prenent com a referència les xifres que s'han comptabilitzat en altres ciutats que ja han sigut seu d'aquest esdeveniment esportiu, com París, Amsterdam i Toronto, "els Gai Games podrien suposar l'arribada de 100.000 visitants i un impacte econòmic de més de 120 milions d'euros".

En què consisteixen els Gai Games?

Els Gai Games 2026 acolliran competicions de més de 30 modalitats esportives entre les quals es troben esports autòctons com la pilota valenciana o el colpbol; esports nàutics, com la vela, el rem o el caiac polo; i arts marcials. També esports d'equip, com a bàsquet, vòlei platja, hoquei, futbol, softbol o rugbi; modalitats individuals, com a esgrima, tenis, golf o ciclisme; i novetats com són els e-sports o el quidditch.

La federació internacional es va decantar per València per la qualitat de les infraestructures i equipaments esportius, el clima i la gastronomia, així com per l'accessibilitat i les comunicacions amb la ciutat, l'aposta per la sostenibilitat i els espais verds. Però, sobretot, per les possibilitats de desenvolupament personal que la ciutat ofereix a totes les persones, amb independència del seu sexe, origen ètnic, discapacitat o orientació sexual.

Des de 1982, aquest esdeveniment esportiu i cultural ofereix un entorn segur per a la pràctica esportiva del col·lectiu LGBTQ+ i té com a principis bàsics la participació, la inclusió i la diversitat. La pròxima edició, la de 2022, es durà a terme a Hong Kong.

Etiquetes: