València

El CIPF i la Fundació de l'Hospital General de València col·laboren en investigació oncològica

2 minuts

191106_NP_UNIDAD_MIXTA_CIPF_FIHGUV

El Centre d'Investigació Príncep Felip (CIPF) i la Fundació d'Investigació de l'Hospital General Universitari de València (FIHGUV) han creat la Unitat Mixta d'Investigació Traslacional en Oncologia i Immunologia Tumoral (també dita Unitat Mixta TRIAL), en virtut del conveni de col·laboració subscrit aquest estiu entre totes dues entitats.

El CIPF i la FIHGUV desenvolupen línies d'investigació afins i complementàries i col·laboren en projectes d'investigació biomèdica i ciències de la salut.

Gràcies a aquesta nova unitat mixta, que està situada en el CIPF i ha començat a funcionar a l'octubre, es desenvoluparan projectes conjunts en Oncologia, que afavorisquen una investigació d'excel·lència i resultats científics d'alt impacte.

Els seus objectius són investigar nous biomarcadors per a facilitar el diagnòstic precoç, i la cerca de factors pronòstics i predictius de resposta al tractament a través d'aproximacions òhmiques sobretot en mostres mínimament invasives.

El cap del servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital General, Carlos Camps, ha recordat que el càncer és "un greu problema social i sanitari, i la primera causa de mort a Espanya, tant en homes com en dones". "És necessari continuar investigant, la FIHGUV i el CIPF porten anys col·laborant perquè els pacients es beneficien com més prompte millor dels resultats dels equips d'investigació", ha afegit Camps.

Per part seua, la directora del CIPF, Deborah Burks assenyala que la col·laboració i sinergies entre hospitals i centres d'investigació és fonamental. "Disposem de nous fàrmacs o de noves eines de diagnòstic gràcies a la investigació i, en aquest sentit, l'objectiu de la nova unitat mixta és traslladar els descobriments a la pràctica clínica per a ajudar als pacients i aprofitar al màxim els nostres recursos i coneixements. Gràcies a la investigació podem classificar els tumors i proposar tractaments més personalitzats", ha puntualitzat la doctora Burks.

Un total de 18 persones formen l'equip científic adscrit a aquesta unitat mixta, liderada per Enric Esplugues, María Jesús Vicent i Mar Orzáez per part del CIPF i Carlos Camps, Eloísa Jantus i Rafael Sirera per part de la FIHGUV.

Camps també és un referent mundial en el camp del càncer de pulmó. És membre de societats internacionals com a FÀSTIC, ESMO, IASLC, EORTC i de societats nacionals com Seom, Secpal i Aseica, aquesta última ha estat presidida per Camps fins a l'1 de gener de 2019 i forma part de Ciberonic. Deborah Burks dirigeix el CIPF des de 2017, on és investigadora principal del Laboratori de Neuroendocrinología Molecular des de 2004, tambien és cap de grup de Ciberdem.