València

2022, l'any de la Malva-rosa: avancen els projectes de millora i reurbanització

Gómez: "Els veïns i veïnes porten dècades reclamant millores per al barri i, per això, prioritzarem tots aquests projectes"

2 minuts

Sandra Gómez, en una zona de la Malva-rosa

2020 serà l'any del barri de la Malva-rosa. Així ho ha assegurat la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, durant la presentació de la reurbanització de l'avinguda Malva-rosa. "Els veïns i veïnes porten dècades reclamant una sèrie de millores que, des de l'àrea d'Urbanisme, volem prioritzar amb l'objectiu de dignificar el barri, millorar la qualitat i de vida i adaptar-lo als criteris d'accessibilitat i sostenibilitat que volem per al conjunt de la ciutat".

Així, a més de reurbanitzar l'avinguda Malva-rosa per a convertir-la en un gran eix comercial i per als vianants, recuperant 15.000 m² d'espai públic, on només es permetrà el pas del transport públic i vehicles de càrrega i descàrrega, d'emergència i accés a pàrquings privats; la veritat és que també s'estan desenvolupant altres actuacions destacades per al barri, com el manteniment de l'espai públic o les millores de la plaça Hugo Zarate i 7 d'Octubre.

Així mateix, Gómez ha destacat un altre projecte destacat com és la reurbanització de la plaça Antoni Eiximeno. El passat mes de març, la Junta de Govern Local aprovava l'execució de les obres que formen part "del projecte de València ciutat de places amb el qual recuperem espais per als vianants i transformem les places de la ciutat, a més de respondre a les peticions dels veïns i veïnes sumant un nou espai al servei del barri".

Paça Antoni Eiximeno, a València

I és que cal recordar que, actualment, la plaça Músic Antoni Eiximeno és un solar que es troba sense pavimentar i pateix un problema de tolls i inundacions quan plou. Amb aquesta actuació urbanística es convertirà en una plaça per als vianants amb noves zones verdes i espais d'esbarjo i descans. En total, s'actuarà sobre una superfície de 6.230 m² i es comptarà amb un pressupost estimat d'1,4 milions d'euros. El termini d'execució és de sis mesos.

La vicealcaldessa també ha aprofitat per a esmentar el Pla Especial de la Malva-rosa amb el qual es treballa per a la posada en marxa de dotacions de serveis públics, així com de solucions per a resoldre els conflictes de convivència que pateix el barri. En aquest sentit, el pla planteja implantar l'estratègia de 15 minuts en sintonia amb l'estratègia que s'està duent a terme des de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de València.

En aquest punt, Sandra Gómez ha recordat que "la Malva-rosa comptarà, prompte, amb una nova biblioteca i un nou edifici sociocultural". A més, entre altres qüestions, el pla contempla actuacions com l'adequació de solars per a aparcament, la promoció de la Casa de Blasco Ibáñez, ampliació de zones verdes, carril bici pel barri, l'obertura d'un carrer al costat de l'Hospital Sant Joan o la millora de la seguretat ciutadana.

Finalment, s'ha informat de l'estudi que s'està realitzant per a resoldre el conflicte de Casetes Roses. "Estem prenent com a exemple soluciones que s'han dut a terme en ciutats com Barcelona o Saragossa per a trobar el millor camí i resoldre aquest conflicte veïnal que existeix perquè s'ha convertit en un punt de venda de droga".

Com ha remarcat la vicealcaldessa Sandra Gómez, "treballarem per a accelerar tots aquests projectes, reclamats durant dècades pels veïns i veïnes de la Malva-rosa, per a dignificar el barri que durant tants anys ha estat abandonat".