Tecnologia

Una app que mesura el consum domèstic i dos projectes per a reduir el sorol als bars, guanyadors del Concurs Idees III Team Up VLC

2 minuts

Inndea

Quasi un centenar d'universitaris participaren este dimarts en la III edició del Team UP VLC, organitzada per la Càtedra Ciutat de València UPV -promoguda per InnDEA València- i la Universitat Politècnica de València. La competició ha plantejat per equips tres reptes sobre mobilitat, acústica i aigua, amb l'objectiu de trobar solucions per millorar la ciutat de València. Els i les estudiants guanyadores podran desenvolupar més a fons la seua idea en un espai propi a la Universitat Politècnica de València.

Els participants, en la trobada celebrada d'este dimarts a l'Escola Superior de Telecomunicacions de la Universitat Politècnica de València, pensaren, intercanviaren i resolgueren els reptes que l'organització plantejà entorn la reducció de soroll, la millora de la mobilitat i la disminució dels recursos hídrics.

Els 23 equips treballaren tota la vesprada, assessorats per mentors i mentores del món de la innovació social, l’emprenedoria i diverses comunitats de l’ecosistema emprenedor valencià, que els ajudaren a plasmar les seues idees.

Els guanyadors i guanyadores, procedents de diverses universitats, plantejaren tres solucions que tenen com a objectiu comú millorar la qualitat de vida de València i els seus habitants. En el repte sobre mobilitat, el projecte que s'imposà a la resta -creat per Sandra Alegre, Ferran Quiles i Manuel Pascual- proposà la creació d'un espai a l'entrada de la ciutat, en el qual convergeixen un aparcament de vehicles i una zona d'interconnexió amb el transport públic, amb la intenció que els i les usuàries del vehicle privat el deixen en este espai i empren el transport públic per accedir a la ciutat.

En el repte sobre reducció de consum hídric, els estudiants guanyadors -Ruben Sellés, Martínez Benlloch i Juan Cardona- idearen una aplicació per al mòbil connectada amb un comptador elèctric que comptabilitza en temps real, el consum d'aigua domèstic, el compara amb altres habitatges de similars característiques i inclou un sistema de incentius i descomptes per l'estalvi d'aigua.

Per últim, el projecte guanyador en el tercer repte, el de reducció del soroll -ideat pels estudiants Juan F. Duarte, Javier Ralerdi, Mercedes Conejero i Antonio Castellano- és una solució personalitzada per a bars que consta d'un dispositiu LED que s'encén, parpelleja i intensifica la seua llum a mesura que augmenta els decibels del soroll.

El regidor d'Innovació i vicepresident d'InnDEA València, Jordi Peris, ha mostrat la seua satisfacció per l'èxit d'esta edició: “ens alegra molt la implicació dels joves en esta competició que busca, per damunt de tot, que entre tots i totes pensem una València millor, on la ciutadania estiga en el centre de les prioritats. Les universitats són un cultiu imprescindible d'idees innovadores i el Team Up és una mostra excel·lent. Tindrem en compte i estudiarem els projectes guanyadors”.

Els i les estudiantes guanyadores d'estos tres projectes podran desenvolupar més a fons les seues idees pròximament en un espai propi a la Universitat Politècnica.