Societat

València i Castelló podran celebrar dues festes extraordinàries en Nit de Cap d'Any

La Generalitat ha autoritzat la celebració de les festes en l'edifici Veles e Vents de València i en el restaurant Julieta a Castelló

2 minuts

Façana de l'Ajuntament de València durant unes campanades prèvies a la pandèmia

El repunt dels casos en la Comunitat Valenciana aquestes últimes setmanes ha tingut com a conseqüència la cancel·lació de molts actes planejats per a Cap d'Any. Sense anar més lluny, les campanades en la Plaça de l'Ajuntament de València van ser suspeses a principis de mes. No obstant això, el Servei d'Espectacles i Establiments Públics de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració ha donat el vistiplau a la celebració de dues festes extraordinàries a València i Castelló.

Aquestes dues celebracions es duran a terme en l'edifici Veles e Vents, situat en el port de València i amb una capacitat per a albergar a 772 persones, i en el restaurant Julieta a la ciutat de Castelló, que compta amb un aforament de 400 persones. A més, també ha rebut vint-i-set propostes de locals de díhuit poblacions de la Comunitat que han organitzat festes el dia de Nit de Cap d'Any. Aquestes celebracions no necessiten l'autorització legal, solament una declaració de responsabilitat per part de l'establiment, ja que no requereixen un augment de l'aforament, la instal·lació d'escenaris ni altres modificacions.

Així doncs, a més de les festes en Veles e Vents i Julieta, vint-i-set establiments de les localitats d'Alacant, Alcoi, Calp, Guardamar del Segura, Los Montesinos, Oriola, Santa Pola, Sant Fulgenci, Xàbia, Benicàssim, Castelló de la Plana, Torreblanca, la Vall d'Uixò, Vila-real, Alfafar, Museros, Torrent i València podran festejar l'entrada en el 2022 amb cotillons i altres celebracions.

Mesures de prevenció

Els assistents a les festes autoritzades hauran de complir en tot moment les mesures vigents que la Generalitat va decretar per a prevenir els contagis durant aquestes festes. Per tant, s'haurà de mostrar el certificat COVID a l'entrada dels establiments juntament amb el document d'identitat. Els locals s'arrisquen a multes de fins a 30.000 euros si incompleixen aquesta normativa.

D'altra banda, l'ús de la màscara serà obligatori sempre que no s'estiga menjant ni bevent, i la distància de seguretat entre comensals haurà de ser d'1,5 metres. Gabriela Bravo, consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, ha apel·lat a la responsabilitat i al sentit comú dels ciutadans i ha agraït als locals d'hostaleria la seua ràpida resposta i adaptació als nous protocols de seguretat enfront del coronavirus.

Situació sanitària

A dos dies del raïm, la situació sanitària en la Comunitat Valenciana és alarmant. La incidència acumulada supera els 900 casos per cada 100.000 habitants, per davall de la mitjana nacional que ascendeix a més de 1.000.

Segons la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, es van notificar en el dia d'ahir 5.655 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana confirmats per prova PCR o antígens. Per tant, la xifra total de persones contagiades per covid-19 en el nostra territori ascendeix a 50.612. Hi ha 929 persones ingressades en hospitals valencians, 175 d'elles en UCI. Des de l'última notificació, s'han confirmat 26 defuncions i 3.288 altes mèdiques.