La Setmana de l'Urbanisme s'acomiada en el Cabanyal-Canyamelar

Hui tanca la segona edició amb un homenatge a les persones que fomenten la cultura del barri

2 minuts

SEMANA URBANISMO EP

La Setmana de l'Urbanisme de València ha tancat aquest diumenge la seua segona edició amb un homenatge a les persones i entitats que han fomentat la cultura de barri en la plaça Lorenzo la Flor del Cabanyal-Canyamelar.

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana i Habitatge, Sandra Gómez, ha clausurat aquest matí la II Setmana de l'Urbanisme, ha explicat el consistori en un comunicat.

L'expresidenta d'AV del Cabanyal, Pepa Dasí; la companyia teatral L'Estrela; el propietari de la Tahona de l'Àvia, Juanjo Raussell; el centre cultural de l'Ateneu Marítim de València, la Junta Major de la Setmana Santa Marinera i totes les persones majors que formen la plataforma "Salvem el Cabanyal" ha protagonitzat un acte en el qual s'ha recordat "amb especial afecte" a l'actor i titellaire Gabi Fariza, fundador al costat de Maite Miralles del Teatre de l'Estrela.

Aquests reconeixements se sumen als que s'han rendit al llarg de la setmana en diferents places sobre les quals ha intervingut la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana "per a recuperar-les com a espai públic i que els veïns i veïnes puguen tornar a gaudir d'elles", ha explicat. "Hem volgut posar en valor la València ciutat de places sobre la qual estem treballant per a fomentar la cultura de barri", ha indicat Gómez.

El primer acte homenatge va tindre lloc dimecres passat, en la plaça Rojas Clemente, en el barri del Botànic, on després dels tallers infantils es va reconéixer el treball desenvolupat per Enrique Saez, propietari i fundador del bar del mercat, Juan Carlos Navarro, representant com a president del mercat a tots els seus comerciants i Francisca, perruquera. Igualment rebran també homenatge el taller d'instruments musicals Lutheria, l'acadèmia La Llibreta i la familiar Falla Borrull-Socors, que està a punt de complir 100 anys des del seu naixement.

El divendres, la plaça Arquebisbe Olaechea, en el barri de Sant Marcelino es va omplir de Tallers i música per als més xicotets, dins d'una jornada festiva per a homenatjar el capellà Julio Ciges, la plataforma feminista Dóna havies de ser..., l'actual director de la Va unir Musical L'Horta Miguel Hernández Ferrer, l'expresidenta de l'Associació de Veïns i Veïnes de Sant Marcelino Carmina Castelló, l'artista Martín Forés, el comerciant Miguel Gil i la falla Arquebisque Olaechea-Sant Marcelino que compleix 60 anys.

A totes aquestes persones i entitats se'ls ha fet lliurament d'una escultura dissenyades per Mike Montesinos i Alba Pelagios i construïdes per David Olmos, inspirant-se en les formes geomètriques que presenten els plànols dels barris.

 

 

Etiquetes: