Política

Ximo Puig renuncia a la seua acta de senador i serà nomenat nou ambaixador davant l'OCDE

1 minut

Reunió de Ximo Puig amb l'equip redactor del programa del govern dels socialistes valencians

L'expresident de la Generalitat valenciana Ximo Puig ha registrat la renúncia a la seua acta de senador este dilluns a la vesprada. L'encara secretari general del PSPV-PSOE ha presentat la seua renúncia al càrrec al qual va accedir el mes de juliol passat després de perdre la presidència del govern valencià, segons han confirmat a Europa Press fonts del seu entorn.

En este sentit, el Consell de Ministres aprovarà en la seua reunió ordinària d'este dimarts el nomenament de Puig com a nou ambaixador delegat permanent davant l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), en relleu del també exdirigent socialista Manuel Escudero Zamora, han apuntat fonts polítiques a Europa Press.

Puig ha remés una carta a la presidenta de Les Corts, Llanos Massó, per a comunicar la seua renúncia a l'acta de senador territorial: "Vull testimoniar l'agraïment a la cambra que vosté presidix i fer-ho extensiu als diputats i diputades que la conformen per haver-me conferit l'honor de representar al nostre territori al Senat durant els primers mesos d'esta legislatura", ha exposat.

"Desitge que continuem treballant, des de les comunitats autònomes, per a transformar el Senat en una autèntica cambra de representació territorial que ajude a entendre millor la diversitat polifònica d'Espanya i atenga de manera més adequada la cohesió territorial i social de la nostra societat", ha afegit.

Puig deixarà de ser secretari general dels socialistes valencians oficialment en el Congrés de final de març, en el qual es proclamarà a Diana Morant com a secretària general, després de ser l'única candidata que va aconseguir recopilar els avals necessaris.