Política

Ximo Puig destaca l'aposta de Labora per oferir un servei d'accés a l'ocupació personalitzada i en igualtat de condicions

2 minuts

Ximo Puig en un autobús de Labora

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha destacat l'aposta de Labora per oferir un servei personalitzat i en igualtat de condicions per a facilitar l'accés a l'ocupació en tot el territori de la Comunitat Valenciana, a través de les seues noves oficines itinerants.

Així ho ha manifestat durant la seua visita a un dels dos autobusos que constitueixen el nou servei Espai LABORA Mòbils, en la qual també han participat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

Segons ha explicat el president, es tracta d'un "canvi de paradigma" del servei públic d'ocupació, que arribarà a qualsevol part del territori amb la finalitat de "servir d'intermediari entre les empreses i els treballadors perquè els aturats tinguen l'oportunitat de treballar".

Així mateix, Ximo Puig ha qualificat els nous punts mòbils de "servei dinàmic" que arribarà on no existisca oficina Labora per a "personalitzar l'atenció", la qual cosa ha posat en valor enfront de l'antic sistema del qual ha assegurat que era "excessivament burocratitzat".

Els punts mòbils recorreran 212 municipis i 11 campus universitaris, adherits al conveni subscrit entre Labora i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, per a informar i assessorar persones desocupades. D'aquesta manera garantiran l'accés en igualtat de condicions a les persones desocupades en municipis amb menys població, trencant barreres territorials i tecnològiques.

En concret, començaran el seu recorregut el pròxim 7 de gener i finalitzaran el 20 d'agost. Durant aquest període un dels autobusos recorrerà les poblacions del nord de la província de València i la província de Castelló i l'altre, els municipis del sud de la província de València i la província d'Alacant.

L'horari de funcionament d'aquests espais serà de 10 a 18 hores de manera ininterrompuda i de dilluns a dissabte. Mitjançant sessions grupals i individuals s'oferirà informació i es duran a terme activitats, a més d'explicar l'ús de l'aplicació informàtica de LABORA, l'app i les possibilitats que aquestes eines ofereixen, incidint especialment en el servei d'Orientació

Els Espais Labora remetran un SMS a les persones inscrites en els seus centres i que siguen residents en aquelles poblacions que vagen a visitar, informant-los de la seua arribada perquè puguen acostar-se a conéixer a aquesta iniciativa.