Política

Ximo Puig aposta pel 'diàleg' per a avançar en un sistema de finançament 'just' i que garantisca la 'cohesió'

El president ha mantingut, al costat de la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, una va reunir amb agents socials en la seu de la CEV

1 minut

El president de la Generalitat Ximo Puig y la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat pel "diàleg" per a avançar en un sistema de finançament autonòmic que "garantisca la justícia de tots els ciutadans a l'hora de rebre serveis públics i a l'hora de poder tindre un desenvolupament el més potent possible".

"Des del diàleg hem d'aconseguir no endarrerir indefinidament qüestions que són bàsiques per a la cohesió d'Espanya", ha assenyalat el cap del Consell després de la reunió mantinguda, al costat de la ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, amb agents socials en la seu de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV).

Com ha subratllat el president, la trobada ha permés traslladar-li a la ministra la voluntat de "cooperar, col·laborar i impulsar una millor cohesió d'Espanya". Es tracta d'aconseguir, "una millor capacitat d'entendre'ns, i això passa pel respecte, per l'acord i per la justícia", ha dit el cap del Consell, que s'ha referit en aquest sentit a la necessitat de garantir aqueixa justícia a través d'un nou sistema de finançament.

En la trobada, que ha comptat també amb la participació del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, han sigut presents el president de la CEV, Salvador Navarro, i els secretaris generals de CCOO-PV, Ana García, i d'UGT-PV, Ismael Sáez.

Puig ha agraït als representants de la patronal i dels sindicats el seu suport a la reforma laboral, una "peça clau per a l'estabilitat i per a generar el millor escenari possible per a la recuperació econòmica impulsada pels fons europeus". "Pactar no és trair, sinó mirar per l'interés general del país", ha indicat el president.

A més, el responsable de la Generalitat s'ha mostrat partidari d'intensificar els mecanismes de "cogovernança" entre el Govern i les comunitats autònomes. En aquest sentit, s'ha referit a la rellevància de la Conferència de Presidents i Presidentes i de les conferències sectorials. A més, també s'ha mostrat partidari d'impulsar la reforma del Senat perquè "complisca la seua missió constitucional de Cambra territorial". "Aqueix és un camí que volem compartir amb el Ministeri", ha indicat.