Política

Vídeo: Grau nega el suborn i afirma que els rellotges que va retornar van ser regals de familiars

1 minut

Vídeo grau EP

El que fora vicealcalde de València, el 'popular' Alfonso Grau, ha negat aquest dilluns haver rebut cap regal de l'empresari Urbà Català ni de Transvia i ha declarat, en el judici que se segueix contra ell per un presumpte delicte de blanqueig i suborn, que els dos rellotges de luxe que va retornar per a canviar-los per uns altres més cars li van ser regalats per familiars en el Nadal de 2010 i Reyes de 2011, encara que s'ha negat a identificar-los per a no sotmetre'ls al "linxament mediàtic i social" que ell ha patit.

 

[video width="1280" height="720" mp4="https://valenciaextra.com/wp-content/uploads/2019/04/Vídeo-grau-EP.mp4"][/video]

 

Grau s'ha assegut aquest dilluns en la banqueta acusada de blanqueig i suborn per suposadament acceptar dos rellotges de luxe d'un contractista de l'Ajuntament en 2010 i 2011, canviar-los per uns altres més cars i pagar la diferència. Juntament amb Grau, la secció segona de l'Audiència de València també jutja a l'empresari Urbà Català, responsable de Transvia i Viatges Privilege.

Sobre aquest tema, Grau ha assegurat que ha vist alguna vegada en "algun lloc" a Català però que no té amb ell "cap relació en absolut" i ha negat haver rebut d'ell cap regal. Per contra, ha argumentat que els dos rellotges objecte del judici van ser regals familiars que va retornar perquè no li agradaven i que el va canviar personalment perquè "no tenia res a ocultar". "No hi ha suborn", ha asseverat.

"Sóc víctima d'una persecució mediàtica i social immisericorde i les entitats bancàries m'han tirat per risc reputacional i jo no faré a ningú de la meua família que siga víctima a la mateixa persecució", ha assenyalat per a justificar la seua negativa a revelar el nom del familiar que li va regalar els rellotges.

Així mateix, ha explicat que va pagar en efectiu la diferència dels rellotges amb els diners que llavors guardava a la seua casa de les consultes mèdiques que passaven tant ell com la seua dona.

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita per a Grau una pena de sis anys de presó i el pagament d'una multa de 75.000 euros, mentre que per a l'empresari reclama un any de presó per suborn.

Etiquetes: