Política

La valenciana Diana Morant serà ministra de Ciència, Innovació i Universitats

Luis Planas repetirà com a ministre d'Agricultura en el nou Govern de Sánchez

1 minut

La ministra de Ciència, Diana Morant, en declaracions als mitjans

Pedro Sánchez ha anunciat aquest dilluns l'estructura ministerial per a la nova legislatura i la valenciana Diana Morant es manté en l'executiu. La fins ara ministra de Ciència i Innovació, assumirà també la cartera d'Universitats, que anteriorment estava en mans de la quota d'Unides Podem.

Diana Morant, exalcaldessa de Gandia i amb dos anys i mig d'experiència al capdavant del Ministeri de Ciència i Tecnologia, ha demostrat la seua capacitat i compromís en l'àmbit científic i tecnològic. La seua nova responsabilitat implica no sols continuar liderant l'avanç en aquestes àrees, sinó també gestionar la cartera d'Universitats.

La valenciana, que va rellevar a l'astronauta Pedro Duque en la cartera de Ciència i Tecnologia, es consolida així en el Consell de Ministres i afronta aquest nou repte.

Per la seua part, el valencià Luis Planas també repetirà com a ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació en el nou Govern de Pedro Sánchez.

El que fou conseller d'Agricultura i Pesca de la Junta d'Andalusia i exambaixador al Marroc tindrà com a reptes al capdavant d'Agricultura impulsar la nova Llei d'Agricultura Familiar, així com promoure un sector primari modern i sostenible, dotant-lo de noves ajudes per a la innovació, formació i assessorament de les petites i mitjanes empreses del món rural.

Finalment, la presència valenciana en el Consell de Ministres la tanca Sira Rego, portaveu federal d'Esquerra Unida, que encapçalarà la cartera de Joventut i Infància. Nascuda a València i d'origen palestí, Rego va viure durant la seua infància en Palestina i la seua família paterna resideix a Cisjordània. A més, és nutricionista per la Universitat Autònoma de Madrid i ha treballat en eixe sector en una cooperativa vinculada a iniciatives de sobirania alimentària.

Etiquetes: