Política

Turisme reclama al Govern mesures per a garantir l'adjudicació del programa Imserso sense retards

La Generalitat ha enviat una carta a la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, així com a la de Turisme i al director general de l'Imserso per a sol·licitar una reunió urgent

2 minuts

imserso

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha mostrat la seua preocupació davant la notícia que el recurs interposat per una de les adjudicatàries que ha de comercialitzar els paquets turístics del Programa de Turisme Social Imserso podria suposar un retard en el seu inici, com ja va succeir fa ara quatre anys.

Per això, i davant aquesta possible situació, ha enviat una carta a la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social i al director general de l'Imserso, tots dos responsables d'aquest programa, així com a la ministra de Turisme, per a sol·licitar una reunió conjunta.

Aquesta missiva, signada també pel director general de Turisme, Herick Campos, mostra l'interés de la Generalitat per donar solució a un programa vacacional que, fins al moment, ha sigut clau en el manteniment de l'oferta turística fóra de la temporada estival, la qual cosa suposa, entre altres coses, la dinamització de l'economia i el manteniment de les plantilles en el sector.

D'aquesta forma, al costat del president de la Generalitat, des del Govern valencià ja s'ha mantingut contacte en els últims mesos amb els responsables d'aquest programa per a sol·licitar el seu manteniment en les millors condicions per al sector.

Per això, ara Colomer ha sol·licitat "una reunió conjunta per a poder analitzar la situació actual i veure quines eines d'actuació tenim al nostre abast per a impedir aquest retard", al mateix temps que ha recordat que "aquest programa suposa un important suport a la desestacionalització de la nostra oferta, garantint el manteniment de més de 2.500 llocs de treball".

Així, ha sol·licitat al Govern que, independentment d'aquesta trobada, "es prenguen les mesures necessàries perquè hi haja una ràpida resolució del recurs i que, per tant, els turistes puguen arribar a la nostra destinació a mitjan octubre, sense que existisca un retard significatiu".

Així, el secretari autonòmic de Turisme ha incidit que "si les circumstàncies impedeixen que es puga garantir el compliment del calendari previst de comercialització i entrada de turistes, preguem que facen el possible perquè es prorrogue l'actual concessió".

Per part seua, el director general de Turisme, Herick Campos, ha recordat que "des de la Generalitat hem mostrat una actitud proactiva en aquest tema en tot moment per a contribuir al fet que les parts arriben a un acord satisfactori per a tots, ja que el sector turístic no pot permetre's perdre un programa que, a més de contribuir a la millora en les condicions de vida dels majors, ens permet dinamitzar l'oferta en els mesos menys actius de l'any i continuar oferint una destinació oberta, atractiu i per a tots".

En aquest sentit, ha incidit que "continuarem insistint perquè des del Govern i el sector, a través d'entitats com Hosbec, mantinguen una línia de treball que els permeta arribar a acords positius per a tots que no ens porten a lamentar pèrdues ni retards per a la nostra Comunitat".