Política

Torna Camps a la palestra per Fira València

La comissió d’investigació de Fira València comptarà amb la seua presència aquesta vesprada

1 minut

Francisco Camps

@Asil_Vestra0

Feia temps que l'expresident de la Generalitat Francisco Camps, actual membre honorífic del Consell Jurídic Consultiu, no protagonitzava l'agenda mediàtica. Des de principis d'any, concretament, quan nombrosos empresaris i fins i tot la seua mà dreta, Ricardo Costa, li van acusar de ser l'impulsor de la caixa B del PP en la Gürtel. Ara, torna Camps. I ho fa a la comissió d'investigació de Fira València de les Corts Valencianes.

Aquesta comissió porta ja més d'un any rebent compareixents i ara entra en la seua recta final. Així doncs, aquest dijous, a més de Camps, acudirà el també expresident de la Generalitat José Luis Olives i l'exdiputat autonòmic del PP Jaime Mundo, que va ser exvocal del patronat firal.

Per aquesta comissió ja han passat l'extresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas; i l'exsecretari general del partit, Ángel Acebes. Tots dos van coincidir a assenyalar a Camps com la persona que va demanar que el congrés nacional del PP de 2008 se celebrara en Fira València.

Luis Bárcenas, extresorer del PP, arribant a la comissió de les Corts Valencianes | P. PLAZA

En aquest congrés, Mariano Rajoy va ser triat president de la formació i va costar prop de 570.000 euros en concepte de lloguer de les instal·lacions firals. Aquest deute no es va abonar fins l'any passat juntament amb interessos, després que la justícia obligara al Partit Popular a pagar-la.

Francisco Camps ja va comparèixer l'any passat en la comissió d'investigació sobre l'empresa pública Ciegsa, encarregada de la construcció de col·legis durant els governs populars i on es van trobar nombrosos sobrecostos.