Política

Toni Gaspar s'allunya de la presidència de la Diputació per no optar a l'alcaldia de Faura

Gaspar ha comunicat als seus companys del PSPV la seua decisió

1 minut

El president de la Diputació de València Toni Gaspar

L'actual alcalde de Faura i president de la Diputació de València, Toni Gaspar, no optarà a la reelecció de l'alcaldia en les pròximes eleccions municipals i, per tant, tampoc podrà accedir a la presidència de la Diputació per no estar inclòs en una llista municipal. Així li ho ha comunicat als seus companys del PSPV-PSOE de la localitat del Camp de Morvedre, i l'ha fet públic a través del seu compte d'Instagram.

'Tanquem cicles. Ha sigut un honor, un privilegi i una satisfacció immensa", ha expressat Gaspar, que ha afegit que "treballar en equip permet deixar un projecte que manté la força i la il·lusió que sempre l'ha caracteritzat".

Toni Gaspar portava des de 2003 al capdavant de la llista socialista a Faura i, des de 2018, com a president de la Diputació de València, després de l'eixida del seu llavors company de partit, Jorge Rodríguez, que es va veure forçat a deixar el càrrec per les investigacions per presumpta corrupció.

Aquest podria haver sigut el seu tercer manant al capdavant de la institució. No obstant això, la seua renúncia a liderar les llistes socialistes per a l'alcaldia de Faura l'allunyen també de la Diputació, deixant la porta oberta a l'actual vicepresident i líder provincial del PSPV-PSOE, Carlos Fernández Bielsa.

Cal recordar que Bielsa va ser proclamat, el febrer de 2022, secretari general del PSPV de la província amb un 97% de suports. El també alcalde de Mislata, afí a Gaspar dins del partit, ha defensat sempre el seu projecte municipalista per a "recuperar el que ens uneix, sumar forces i construir junts un partit més fort", amb "la vista posada en les eleccions de 2023", i va apuntar a "liderar els canvis en la línia valenciana de Ximo Puig i del president Pedro Sánchez".

Etiquetes: