Política

Els socialistes denuncien que Catalá convoca tard el Consell Escolar de València

2 minuts

Centre escolar Max Aub de València

La regidora del Grup Municipal Socialista Maite Ibáñez ha denunciat que l'alcaldessa de València, María José Catalá, "ha convocat tard el Consell Escolar" i adverteix que comença "donant l'esquena a la comunitat educativa amb la qual no s'ha reunit encara". "No tenen més punt del dia que els dies festius", ha qüestionat i ha lamentat que el PP "no porte cap proposta". "El primer Consell Escolar és un tràmit per a Catalá", ha apuntat.

"Hui comença progressivament l'arribada dels xiquets i xiquetes a les escoles infantils de la nostra ciutat i aquesta vesprada tindrà lloc el primer consell escolar", ha remarcat l'edil socialista qui ha indicat que la convocatòria "arriba tard". "Porten tres mesos governant i no han pres cap decisió important per als valencians i les valencianes", ha criticat.

Ibáñez ha manifestat la seua preocupació, ja que "fins ara ningú del govern municipal s'ha reunit encara amb la comunitat educativa per a planificar el curs i, per tant, aquesta serà la primera reunió que mantenen amb representants d'associacions de pares i mares, directors, professorat, sindicats tant d'ensenyament públic com privada".

En la seua opinió, el PP "demostren la falta d'interés tant en l'educació com en les famílies de la nostra ciutat" i ha recordat que "haurem d'estar alerta perquè com a consellera d'Educació Catalá va retallar les beques de menjador per a les famílies treballadores i els va dir que manaren als seus fills amb el menjar en carmanyoles".

Tard i amb els col·legis per agranar

Ibáñez ha afirmat que el Consell Escolar "arriba tard i amb els col·legis per agranar". Així, ha denunciat que els accessos de molts centres públics "acumulen brutícia, males herbes i fins i tot enderrocs". Aquest és el cas de centres com el Max Aub, on en la vorera del carrer Almassora estan brollant plantes o en l'escoleta del carrer Diputada Clara Campoamor on s'acumula el fem i els enderrocs".

Davant aquesta situació, l'edil ha assegurat que "el pla de xoc de neteja de Catalá és un 'fake' i no arriba ni als barris de famílies treballadores, ni als col·legis públics". Per això, li ha exigit que duga a terme un pla específic de neteja en els entorns escolars que permeta que quan l'alumnat s'incorpore el dia 11 estiga tot en condicions".

Etiquetes: