Política

Sánchez avisa als presidents autonòmics d'una guerra "llarga" i apel·la a la intermediació de la Xina

1 minut

El president del Govern, Pedro Sánchez

El cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, ha advertit aquest diumenge en la Conferència de Presidents que la guerra a Ucraïna es pot "cronificar" en el temps, per la qual cosa, entre altres coses, ha apel·lat al paper d'intermediació de la Xina per a trobar una solució diplomàtica, segons han informat Europa Press fonts de la Moncloa.

En concret, el president ha parlat durant la seua intervenció en aquesta cita amb els líders autonòmics que el conflicte serà llarg i amb el risc de cronificar-se en el temps, per la qual cosa ha reclamat la "màxima unitat". En aquest punt, ha apel·lat al paper d'intermediació i diàleg de la Xina per a trobar una solució diplomàtica a aquest conflicte.

El cap de l'Executiu també ha demanat la "màxima col·laboració" a les comunitats autònomes en l'intercanvi d'informació per a poder aplicar les sancions econòmiques a oligarques russos amb la "màxima eficàcia".

D'altra banda, ha ressaltat l'inici de la labor de documentació per a impulsar els tràmits davant la Cort Penal Internacional per a iniciar els procediments per crims de guerra i lesa humanitat, segons han informat fonts de la reunió.

AJUDA HUMANITÀRIA

Sobre les mesures socials, Sánchez ha recordat que s'han posat en marxa tres centres d'acolliment de refugiats, a Madrid, Barcelona i Alacant, i s'estudia, segons ha defensat en la cita amb els presidents autonòmics, habilitar un altre a Màlaga.

Per això, el Govern "garantirà" a les comunitats autònomes els recursos econòmics per a l'acolliment de refugiats i Sánchez ha demanat corresponsabilitat als presidents en el repartiment dels menors no acompanyats.

Així mateix, Sánchez ha avançat que l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) enviarà a Ucraïna un primer paquet d'ajuda humanitària de 23 milions d'euros, que "representa el major enviament realitzat mai a un sol país".

Etiquetes: