Política

Rubén Sancho destaca la col·laboració entre Igualtat i el sector residencial per a implantar un model d'atenció i de cures centrat en la persona

Rubén Sancho ha inaugurat la jornada 'Bones pràctiques per a la transformació del model de cures', organitzada per Lares CV

2 minuts

Ancians en el menjador d'un centre de persones majors

El secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho, ha convidat a les entitats del tercer sector que gestionen centres residencials a continuar col·laborant amb la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives "en la implantació d'un nou model residencial i de cures coherent amb l'atenció de qualitat i la dedicació a les persones residents".

"Tenim una aposta compartida per un model de futur centrat en les persones i dissenyat per a acompanyar a les persones majors en tot el procés d'envelliment, amb una atenció basada en la qualitat i la calidesa", ha assegurat Sancho.

El secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat ha inaugurat la jornada 'Bones pràctiques per a la transformació del model de cures', organitzada per Lares CV, que ha reunit els centres que estan duent a terme un procés de transformació del model de cures, per a posar en comú les experiències i iniciatives dutes a terme i que han implicat una millora en l'atenció i en la qualitat de vida de les persones usuàries, familiars i professionals.

El secretari autonòmic ha aprofitat la jornada per a reconéixer i valorar la disposició de Lares "al diàleg i cooperació mantinguts en la tasca d'atenció a les persones majors i a l'enfortiment dels serveis socials al llarg d'aquests últims anys".

Així mateix, ha volgut reconéixer una vegada més "l'esforç i la dedicació de les i els professionals dels centres de persones majors, per a posar en marxa i garantir l'èxit de les mesures establides per les autoritats sanitàries" en la lluita contra la pandèmia de la COVID-19.

Model residencial

Rubén Sancho ha destacat que Lares va ser "pionera" en la conversió de les residències en unitats de convivència, i ha posat l'accent en el seu suport al plantejament de la Conselleria, "abans de la pandèmia", de treballar en la creació d'espais "més amables i xicotets de convivència perquè les instal·lacions s'assemblen el més possible a una llar". Un model, ha afegit, que s'ha demostrat "molt més efectiu i més resilient" en la lluita contra la COVID que les grans residències.

Així mateix, s'ha referit a algunes de les actuacions que s'estan duent a terme des de la Conselleria com el decret de desenvolupament de l'acció concertada per a la prestació de serveis socials per entitats d'iniciativa social, o les modificacions que s'estan treballant en l'ordenació del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials i en el decret de coordinació i finançament de l'atenció primària de serveis socials.

Respecte a això últim, el secretari autonòmic ha detallat que s'estan treballant aspectes com la reducció del nombre de places màximes a autoritzar en els nous centres residencials de persones majors, o la necessitat de comptar amb estructures modulars que permeten aïllar per subgrups les persones residents.

Per a finalitzar la seua intervenció, ha destacat els avanços que s'estan realitzant "per a adaptar els recursos i serveis a les noves realitats i necessitats de la societat valenciana", i on les entitats del tercer sector també tenen molt a dir "en termes de creació d'ocupació estable i de qualitat i d'innovació, recerca i desenvolupament sostenible".

Etiquetes: