Política

Ribó ressalta el paper que Tello pot fer en la Diputació i assegura que tindrà competències a València

2 minuts

Miniatura tello

L'alcalde de València, Joan Ribó (Compromís), ha ressaltat aquest dimecres el paper que la regidora de la seua coalició a la ciutat i responsable de Cultura en l'anterior mandat, Glòria Tello, pot fer en la pròxima legislatura com a nova diputada provincial en la Diputació de València.

Així, ha destacat la vinculació de la també presidenta del Palau de la Música de València i regidora de Benestar Animal amb el "món cultural" i les "moltes" qüestions que ha gestionat a l'Ajuntament durant la legislatura que acaba de finalitzar. Igualment, ha considerat que encara que no siga al mateix nivell tindrà competències en el consistori encara que li siguen assignades unes altres en la Diputació.

Ribó ha afirmat que ha sigut ell mateix qui ha proposat a Tello per a ocupar un lloc en la corporació provincial i ha assenyalat que ho ha fet "pel paper que pot desenvolupar, evidentment", en aquesta institució.

El primer edil s'ha pronunciat d'aquesta manera després de presentar el concert solidari 'Pressentiments', preguntat per aquesta proposta. El responsable municipal ha considerat "raonable" que "una persona de l'Ajuntament de València estiguera en la Diputació", tenint en compte el nombre de vots que Compromís ha aconseguit en la capital valenciana.

Així, ha defensat que puga haver-hi un regidor d'aquesta coalició a València entre "les quatre persones de Compromís que van a la Diputació pel partit judicial de València". "Els vots de la ciutat han sigut molt determinants, han sigut una mica més de la meitat. És raonable que una persona de l'Ajuntament de València estiguera en la Diputació", ha exposat.

Preguntat per les raons que li han portat a plantejar el nom de Glòria Tello, Joan Ribó ha apuntat que ho ha fet "pel paper que pot desenvolupar" en la corporació provincial. "És una persona vinculada al món cultural i en la Diputació hi ha aspectes culturals importants. Hi ha una relació, evidentment, no determinant però és una relació important. Crec que és un dels motius claríssims pels quals he plantejat aquesta opció", ha explicat.

Així mateix, ha insistit que és "molt important que una persona del grup majoritari de Compromís a València estiga en la Diputació i connecte amb la Diputació".

RESPONSABILITATS

D'altra banda, preguntat per si Tello podria compaginar bé el seu paper en la institució provincial amb les seues responsabilitats a l'Ajuntament de València, Joan Ribó ha respost que sí encara que ha precisat que "compaginar no vol dir que haja de tindre el mateix nivell de faena que tenia abans" en el consistori.

"Haurà de tindre faena a l'Ajuntament de València i haurà de compaginar amb un nivell de treball que està per assignar en la Diputació. Si té una faena de govern en la Diputació, el mateix nivell de faena no pot tindre. Glòria portava moltes coses --en el consistori-- i continuarà portant però pot ser no al mateix nivell", ha manifestat.