Política

Ribó reitera el seu rebuig a l'ERO de Vodafone i al fet que deixe la ciutat: "No ho entenem quan no hi ha crisi"

1 minut

Ribó_vodafone

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat aquest dimarts el seu rebuig a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) de Vodafone que afecta a 182 persones en la Comunitat Valenciana i al fet que la companyia deixe la seu de gestió que té en la capital valenciana per a traslladar-la a Barcelona.

"És un ERE que no té sentit. No entenem un ERE quan no hi ha crisi i quan l'única cosa que vol és augmentar beneficis", ha exposat el primer edil, que ha considerat que l'eixida d'aquesta signatura de la capital valenciana suposarà "pèrdua de servei" i "de qualitat".

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit per a presentar l'estudi sobre la proposta de crear un corredor verd en el nou llit del Túria, preguntat per aqueix rebuig i per la seua "implicació" en les mobilitzacions de treballadors afectats.

El responsable municipal ha assenyalat que la seua "implicació" respon al fet que es tracta d'"una gran empresa" i al fet que aquest és "el tercer ERO que fa tenint suculents beneficis". "Això és motiu per a preocupar-nos", ha afirmat.

Així mateix, l'alcalde ha comentat que Vodafone "va comprar una altra empresa valenciana, ONO", el "centre de la qual de treball, disseny i organització estava situat a València" i ha exposat que "preocupa a més de l'ERO que es dissolga la zona València en una més àmplia amb Catalunya i Mallorca". En aquest sentit, ha indicat que és "totalment previsible" que el centre operatiu "passe a Barcelona".

Joan Ribó ha justificat per això la decisió del seu grup municipal, Compromís, de presentar en el pròxim ple de l'Ajuntament una moció en suport als treballadors de Vodafone per a demanar a la companyia "que retire l'ERO". Aquesta iniciativa servirà també per a demanar a la signatura que no trasllade la seu de gestió de València a Barcelona.

L'alcalde s'ha reunit en diverses ocasions amb treballadors i representants sindicals de l'empresa des de l'anunci de l'Expedient de Regulació d'Ocupació. L'últim va ser aquest dilluns, quan Ribó es va acostar a la concentració organitzada pels empleats en la Plaça de l'Ajuntament.

Etiquetes: