Política

Ribó insta al nou Consell a treballar en la Llei de Capitalitat per a València i a crear una estructura metropolitana

1 minut

posesion_consell

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha instat aquest dilluns al nou Govern valencià a treballar en la Llei de Capitalitat per a aquesta ciutat i a crear una estructures metropolitana en favor d'una major connexió entre els municipis d'aquest entorn per a millorar la seua actuació conjunta.

Ribó ha assistit aquesta jornada a l'acte de presa de possessió del nou Consell després de les eleccions autonòmiques del passat mes d'abril. El primer edil ha ressaltat, com va fer dissabte passat durant el seu discurs després d'haver sigut reelegit alcalde en el ple de constitució de l'Ajuntament de València després del 26M, l'"important treball conjunt" desenvolupat en l'anterior mandat entre aquesta administració i l'autonòmica.

"És molt important el treball conjunt. Vull ressaltar que aquests quatre anys que han acabat ara hem treballat molt i bé", ha manifestat i ha citat com a exemple d'aqueixa cooperació la posada en marxa d'infraestructures com la Línia 10 de Metrovalencia i de l'Agència Metropolitana del Transport".

No obstant això, l'alcalde de València ha indicat que encara "hi ha una sèrie de temes que cal continuar treballant com la Llei de Capitalitat", una norma que ha considerat "imprescindible" per a determinar i ampliar les competències de la ciutat i per a comptar amb la dotació econòmica corresponent en els pressupostos de la Generalitat per a assumir determinades competències.

Igualment, Joan Ribó ha apostat per treballar en favor de la creació d'"una estructura metropolitana". "En aquests moments, el fet que els municipis de València estiguen molt separats, sense una estructura metropolitana, ens resta possibilitats d'actuació conjunta", ha asseverat en aquest sentit, al mateix temps que ha advocat per "treballar molt en aquesta direcció".

Etiquetes: