Política

Catalá adverteix que les reparacions de l'IES Abastos no tenen data malgrat el greu perill per als alumnes i professorat

L'institut pateix greus problemes estructurals amb despreniments de sostre i cornises i filtracions d'aigua propers a quadres elèctrics amb perill d'electrocutar-se

2 minuts

Entrada de l'IES Abastos

La portaveu del PP en l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha alertat hui que les reparacions dels greus problemes estructurals de l'IES de Abastos segueixen sense data, malgrat les contínues reclamacions i escrits que el centre ha enviat a la Conselleria d'Educació.

Tal com ha reconegut el Consell de Puig a una pregunta de la portaveu del PP, encara estan preparant els expedients de licitació per a les intervencions previstes per al tancament de les juntes de dilatació i la reparació de la façana. A més, la reposició del fals sostre, revestiment de l'escala i segellat de la coberta acristalada es realitzaran al llarg del curs.

"Estem parlant d'un problema de seguretat greu per a més de 2.000 alumnes i 150 professors d'aquest Institut que veuen com en episodis de pluges hi ha fortes filtracions d'aigua que provoquen caigudes de sostres, rebles i cornises. Les reparacions haurien d'haver-se realitzat fa anys quan l'IES d'Abastos va alertar a la Generalitat", ha afirmat Catalá qui ha explicat que l'adreça del centre ha enviat diverses notificacions a la Generalitat, la primera al març de 2020, seguides per escrits en el 2021 i 2022.

"El Consell ha estat fent cas omís a aquest problema de seguretat des de fa anys. No es pot jugar a la ruleta russa amb aquest tema on pugues haver una autèntica desgràcia. S'han posat vesprada a treballar i malament perquè a dia de hui encara no hi ha data per a l'inici de les principals actuacions" ha afirmat la portaveu del PÀG.

L'IES d'Abastos pateix greus problemes estructurals amb despreniments de sostre, cornises i rebles, i filtracions d'aigua propers a quadres elèctrics amb perill d'electrocutar-se . En els escrits enviats pel IES d'Abastos a la Generalitat s'explica i s'adjunten fotografies de com quan plou en algunes juntes de dilatació es produeixen filtracions d'aigua, en dues d'elles la posició està molt propera a quadres elèctrics, amb el consegüent perill d'electrocutar-se.

A més, s'han produït despreniments de rebles de formigó en les zones de la junta estructural vertical del pati d'alumnes de secundària. Amb les fortes pluges ocorregudes tant a principis de desembre del 2019 i principis de gener de 2021, les juntes de dilatació s'estan convertint en una zona on es filtra grans quantitats d'aigua. I també s'ha després part de la cornisa exterior i s'han produït alguns forats en el sostre.

"És completament irresponsable que el Consell de Puig no haja reaccionat davant aquests avisos. Exigim una rehabilitació integral immediata. No es poden estar anys i mesos per a fer una obra d'emergència ni confiar en els pressupostos participatius de l'Ajuntament que tarden anys a complir-se. Cal actuar ja."