Política

Regants i polítics es concentren contra Ribera pel transvasament Tajo-Segura: "Ens esteu ofegant"

1 minut

Regants i polítics es manifesten contra Ribera pel transvasament Tajo-Segura

Regants i polítics de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Almeria, convocats pel Sindicat Central de Regants de l'Aqüeducte Tajo-Segura (SCRATS), s'han manifestat aquest dimecres enfront de la seu del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO) pel Transvasament Tajo-Segura.

"Ens esteu ofegant i no amb aigua" o "En el Llevant, sense aigua, desistisc i m'ature", han sigut alguns dels càntics que han corejat els assistents, que han demanat "frenar la bogeria" de la ministra Teresa Ribera.

Des del Govern valencià ha encapçalat la participació en la protesta la consellera d'Agricultura i Emergència Climàtica, Isaura Navarro (Compromís), al costat del secretari autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes, i el de Transició Ecològica, Francisco Candela. A més de Navarro, per part de Compromís han assistit el senador Carles Mulet i el portaveu i diputat en el Congrés, Joan Baldoví.

Així mateix, han participat representants socialistes en l'autonomia com el secretari d'Agricultura del PSPV-PSOE de la província de València, Toni Quintana; la senadora Ana Martínez i els alcaldes d'Elx, Carlos González; Montesinos, José Manuel Butron; San Miguel, Juan Dios Fresneda; Benferri, Luis Vicente Mateo; Rafal, Manuel Pineda; Orihuela, Carolina Gracia; Dolores, Joaquín Hernández, i Jacarilla, Pilar Díaz.

I pel PPCV han assistit el seu líder i president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón; el diputat Miguel Barrachina; el diputat provincial Juan de Dios Navarro o l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez.

Els manifestants, que han començat a concentrar-se en la madrilenya plaça de San Juan de la Cruz entorn de les 10.30 hores, han protestat sota el lema 'En el Llevant, sense transvasament, desert i atur' contra l'acord per a augmentar el cabal ecològic del riu Tajo d'ací a 2027, que suposarà una disminució de les aportacions del transvasament Tajo-Segura als cabals de les províncies d'Alacant, Múrcia i Almeria d'uns 105 hectòmetres cúbics.

Els regants protesten perquè estimen que aquesta retallada a les transferències d'aigua de reg provocaran la pèrdua de 15.000 ocupacions i una reducció de valor patrimonial de 5.692 milions d'euros i defensen que "no hi ha alternativa a la disminució del volum d'aigua disponible".