Política

Puig sobre la investidura: "Les dretes van abandonar des del primer moment la seua obligació de facilitar la governança"

1 minut

Puig

El president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha demanat a tots els partits que "se senten concernits" respecte a la investidura de Pedro Sánchez, i ha lamentat que "les dretes han abandonat des del primer moment la seua obligació de facilitar la governança".

Així s'ha pronunciat Puig en atenció als mitjans aquest dissabte a València, preguntat sobre si veu possible que Pedro Sánchez siga president abans de Nadal. "No estic en les negociacions i, per tant, no ho sé. M'agradaria, per descomptat, com més prompte millor, millor. En qualsevol cas, totes les negociacions tenen els seus temps", ha assenyalat.

El cap de l'executiu valencià ha incidit en què "les institucions han de funcionar d'una vegada per sempre" i que "ha d'haver-hi govern i oposició perquè des de les comunitats autònomes tinguem la interlocució que durant molts mesos i quasi anys no hem tingut". En aquesta línia, ha avançat que aquesta serà la postura que li traslladarà a Sánchez dins de la ronda de converses amb els presidents autonòmics que mantindrà.

Preguntat sobre la "brega" d'aquest divendres entre els líders socialistes a Aragó, Castella-la Manxa i Catalunya --Javier LambánEmiliano García Page i Miquel Iceta--, Puig ha assenyalat que "no creu que hi haja cap brega". "Cadascun té la seua opinió, i tothom coneix la meua. El govern està actuant de manera correcta intentant donar una eixida a la situació de bloqueig a Espanya, per a la qual no hi ha, per la qual cosa es veu, cap altra eixida".

"Dins del marc de la legalitat i la Constitució, com ha sigut i serà, es pot treballar, i cal treballar amb les circumstàncies que els ciutadans han determinat", ha assenyalat, per a afegir que "pot haver-hi un govern progressista per a atallar aquells problemes que té Espanya".

Així, ha destacat "les notícies que salen ja respecte al que pot ser el govern" com l'augment del salari mínim, alguna cosa que, segons el parer de Puig, són "qüestions necessàries per a la societat espanyola", per la qual cosa ha mostrat el seu "optimisme i esperança" que "prompte tinguem un govern progressista".