Política

Puig posa en valor la seua bona relació amb Oltra

2 minuts

puig_relacion_oltra

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha rebutjat aquest dimarts fer "política ficció" sobre els possibles resultats de les eleccions autonòmiques de 2019 i ha destacat que la Comunitat Valenciana "està hui molt millor que fa tres anys". Així mateix, ha posat en valor que la seua relació amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, "no passa ni per la paraula": "Diem el mateix sense haver-ho parlat abans", ha comentat.

Així s'ha pronunciat Ximo Puig aquest dimarts en l'entrevista que ofereix a la Cadena SER el dia de Nadal en ser preguntat pel resultat que creu que puga sorgir de les eleccions autonòmiques del pròxim any i per si veu possible passar a ocupar el lloc de vicepresident de la Generalitat si la seua formació fóra avançada per Compromís.

Puig ha afirmat que tant ell com l'actual vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, té "clar" que la seua "responsabilitat" és "amb la Comunitat Valenciana". "Hem estat aquests quatre anys treballant junts, fent que aquesta comunitat siga una de les tres comunitats autònomes que ara té pressupostos, la majoria ha renunciat ja a tindre pressupostos", ha destacat.

El cap del Consell ha apuntat que la formació que lidera, el PSPV, i la de Mónica Oltra, Compromís, aniran als comicis "defensant el que hem fet i cadascun proposarà quines noves coses vol fer". "Però crec que ha sigut una operació d'èxit per a la Comunitat Valenciana el Govern de coalició i el suport de Podemos". "Cal agrair la lleialtat que hem tingut tots, amb diferències a vegades, però aqueixes diferències també estan quan hi ha governs de majoria absoluta", ha ressaltat.

Referent a si es veuria com a vicepresident del Consell en cas que l'esquerra poguera tornar a governar i Compromís superara al PSPV, Puig ha indicat: "La política ficció no m'agrada res. Crec que en aquests moments el que hem de fer és acabar bé totes les qüestions pendents, acabar bé aquest govern i després de les eleccions caldrà interpretar el que han dit els ciutadans, perquè ací no decidim els polítics, decideixen els ciutadans".

Finalment, ha posat en valor que "la Comunitat Valenciana està hui molt millor que fa tres anys" en "tots els paràmetres socials i econòmics".

Etiquetes: