Política

Puig no tem que case Azud afecte el PSPV i creu que Justícia ha d'actuar amb determinació per a superar una època

1 minut

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha recalcat aquest divendres que no li inquieta que l'alçament de part del secret de sumari del cas Azud puga afectar el PSPV: "Em sembla bé que la Justícia actue amb determinació per a superar definitivament una època".

Sobre aquest tema, preguntat per si està inquiet perquè el seu partit puga eixir malparat de l'alçament del sumari d'aquest cas, ha subratllat: "No, en absolut". De fet, ha assenyalat que li sembla "bé" que la Justícia "actue amb determinació i que s'aconseguisca superar definitivament una època que mai degué produir-se".

La magistrada-jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 13 de València ha acordat l'alçament de part del secret de sumari del casAzud, una causa en la qual s'investiguen els delictes de tràfic d'influències, prevaricació, suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, associació il·lícita i organització criminal, i en la qual figuren com investigades 50 persones i se cita en la mateixa condició a altres huit més per a la primera setmana de maig.

Entre els investigats es troben l'exvicealcalde de València amb el PP i mà dreta de la morta Rita Barberá, Alfonso Grau; el cunyat de l'exprimer edil i advocat, José María Corbín, i la seua família; l'exregidor socialista i exsubdelegat del Govern, Rafael Rubio; el que fora cap dels serveis jurídics de Divalterra José Luis Vera; l'exalcaldessa de Xixona Rosa María Verdú i un exedil; l'exresponsable de les Finances del PSPV José María Catalunya i empresaris com Jaime Febrer.