Política

Puig espera que els pressupostos de la Generalitat per a 2019 augmenten la inversió en tota la Comunitat Valenciana

1 minut

puig_presupuestos2019ep

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, espera que els pressupostos del Consell per a 2019 augmenten la inversió en tota la Comunitat Valenciana, "i també a Castelló".

No obstant açò, ha assegurat que encara es mantenen converses "dins de les pròpies tensions que sempre existeixen entre les conselleries perquè tothom vol fer més coses i al final els recursos són limitats", i també -ha dit- "estem en eixa negociació Consell-Podem que pensem que seria molt positiu que poguera tancar-se abans de la presentació fins i tot dels propis pressupostos, que serà la setmana pròxima".

Puig ha realitzat aquestes declaracions davant els mitjans després d'assistir a la presentació del decret del Consell que regula la línia específica del Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra el despoblament en ser preguntat sobre aquest tema.

Així mateix, interpel·lat sobre les tensions entre Compromís i el PSPV en la reunió del Consell de la passada setmana, el cap del Consell ha assenyalat que tots els episodis pressupostaris "sempre generen tensió" perquè "tothom vol fer moltes coses i millorar la prestació de serveis públics i tenim una disponibilitat limitada de recursos".

"Però no són tant qüestions de caràcter partidari entre Compromís i el PSPV, sinó que té més a veure entre les pròpies conselleries i la pròpia Conselleria d'Hisenda que sempre ha de fer el paper que li toca", ha afegit.

REUNIÓ "MOLT SATISFACTÒRIA"

Puig també s'ha referit a la reunió d'aquest dilluns entre els tres grups que donen suport al Consell, "que va ser molt satisfactòria i en la qual s'està treballant per a intentar assumir, des de la perspectiva del Consell, el màxim de peticions i idees que està plantejant el grup Podem, que és fonamental també per a donar-li cobertura al pressupost".

El president ha destacat que durant aquests tres anys han donat una sensació real de "cohesió i d'estabilitat". "Hem sigut la comunitat autònoma que primer ha aprovat els pressupostos, dins del termini i en la forma escaient, i espere que aquesta vegada siga també així, doncs les condicions que s'estan desenvolupant són favorables per a eixe acord", ha conclòs.

Etiquetes: