Política

Puig destaca que el programa d'infraestructures educatives és el "més ambiciós des de l'autogovern"

2 minuts

Alumna durant la classe en un centre educatiu

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el Consell està realitzant actualment el programa d'infraestructures educatives "més ambiciós que s'ha realitzat des de l'autogovern", amb una inversió que supera els 1.000 milions d'euros per a la renovació, rehabilitació i implementació de nous col·legis i instituts en la Comunitat Valenciana.

Així ho ha manifestat durant la seua visita al Centre d'Educació Infantil i Primària L'Escolaica de Cullera, on ha comprovat les obres de rehabilitació de l'edifici de primària recentment realitzades en aquest centre educatiu.

En el transcurs de l'acte, Ximo Puig ha assegurat que "invertir en educació és invertir en futur" amb l'objectiu d'aconseguir una societat "solidària i preparada" i garantir la igualtat d'oportunitats, i s'ha referit a l'"extraordinària vocació i capacitat" del personal docent per a "generar consciència col·lectiva en favor d'una pedagogia activa", que contribuïsca a "formar persones capaces d'afrontar el seu futur i el seu projecte de vida".

Respecte del centre educatiu L'Escolaica, ha explicat que va ser una iniciativa cívica de la ciutat de Cullera que data de 1905, promoguda per un grup de persones, de la Lliga de l'Ensenyament de Cullera, preocupades per l'educació lliure. En aquest context, el president ha assenyalat que, un segle després de la seua creació, "recuperem l'esperit d'una escola inclusiva, oberta, de valors democràtics, que va contra la xenofòbia i la intolerància".

Aquest centre va constituir una de les primeres escoles graduades de tota Espanya. Aquesta escola va ser tancada en 1911, després de pressions dels sectors eclesiàstics. Posteriorment, l'edifici va albergar el CEIP Lluis Vives, la denominació del qual va ser modificada en 2018 a petició de l'Associació Cullera Laica, per la qual cosa va recuperar la seua denominació tradicional de L'Escolaica.


2,6 milions per a la reforma de L'Escolaica
 

Les obres del CEIP L'Escolaica de Cullera, finalitzades el mes de març passat, han consistit en la rehabilitació de l'edifici de Primària i han suposat una inversió d'1,2 milions d'euros. En concret, les obres han consistit en la redistribució dels espais interiors per a adaptar-los a les necessitats educatives, la retirada de la coberta de fibrociment, la substitució de totes les finestres i de la fusteria exterior de l'edifici per a millorar la seua eficiència energètica, així com la climatització i la renovació de tots els revestiments interiors i exteriors.

A més, la conselleria d'Educació té previst realitzar una segona actuació en aquest centre educatiu amb un pressupost d'1,4 milions d'euros per a la construcció d'un nou aulari d'Infantil amb quatre aules, tres d'Infantil 3-5 anys i una aula gratuïta d'Infantil 2 anys; un nou gimnàs; així com la renovació de tots els banys del col·legi i dels patis. Aquestes obres s'emmarquen en el Pla Edificant, per la qual cosa s'han delegat a l'ajuntament de Cullera, que té previst iniciar-les el pròxim estiu.

En suma, la inversió total en la reforma integral de l'Escolaica superarà els 2,6 milions d'euros, ja que a l'actuació ja finalitzada cal sumar els 1,4 milions de la segona actuació inclosa en el pla Edificant.

D'altra banda, la Generalitat ha planificat una inversió de més de 6,8 milions d'euros a Cullera que permetrà modernitzar, ampliar i millorar els set centres educatius del municipi, i contribuirà a la creació de més de 170 llocs de treball en el sector de la construcció.

Etiquetes: